PLS Sever: Duel „fenjeraša“ u Somboru

645

U trećem kolu Prve lige Srbije grupa Sever sastaju se jedina dva tima koja u prva dva kola nisu uspela da dođu do bodova, domaći Sombor Celtisi i Grofovi iz Novog Kneževca.

Iako su pretrpeli oba poraza, Celtisi su pružili veliki otpor rivalima. U prvom meču tesno su poraženi od Mamuta (17:8), dok su potom u duelu sa Lavovima u nekoliko navrata bili u vođstvu, ali su na kraju ipak pognutih glava napustili Vršac (44:28). Međutim, ovo će im biti prvi susret na domaćem terenu u sezoni, što bi moglo da im bude dodatna prednost.

Sa druge strane, Grofovi iz Novog Kneževca nisu uspeli čak nijednom da stignu do end zone, ali razlog za to možda leži i u činjenici da su igrali sa jedina dva neporažena tima u ligi, Hantersima (42:0) i Mamutima (13:0).

– Posle dva poraza bez postignutog poena, nemamo pravo da se razmećemo optimističnim izjavama pred ovaj meč. Uprkos tome što su i domaćini doživeli dva poraza u dva kola, ipak u ovaj meč ulaze kao favoriti, jer su i u porazima nekoliko puta uspeli da se probiju u end zonu protivnika. To ne znači da idemo sa belom zastavom, već sa željom da pobedimo i dodamo nekoliko tačdaunova na naš konto – rekao je Vladimir Pavlov, defanzivni linijaš Grofova.

Duel „fenjeraša“ igra se u subotu, 11. maja, na stadionu PIK u Somboru, sa početkom u 17 sati.