PLS SEVER: Mamuti gostuju Grofovima, Lavovi napadaju Celtise

712

U nedelju od 15 časova igraju se preostala dva susreta drugog kola Prve lige Srbije grupa Sever.

Nakon poraza u Vrbasu u prvom kolu, Grofovi će u drugom kolu dočekati ekipu Mamuta iz Kikinde. Za kratko vreme utakmice Grofova i Mamuta su postale prava poslastica američkog fudbala.Ovo će biti peti međusobni duel ove dve ekipe Mamuti vode sa 3:1 u pobedama. Posebnu draž ovim utakmicama daje činjenica da je većina utakmica bila vrlo neizvesna, što se očekuje i ovog puta.

– Hantersima smo u prvom kolu sami pomogli da nas lako savladaju, a nismo pružili ni delić onoga što smo želeli. Zato od utakmice sa Mamutima očekujem da se ekipa sabere i da zabeležimo pobedu. Mislim da bi takav uspeh značio I otvaranje serije dobrih igara, ali i melem za stare rane nastale prošle sezone kada su nas Mamuti oba puta savladali. Dobro smo analizirali protivnika i uz ispravljene greške iz Vrbasa očekujem da se radujemo na kraju ovog meča – rekao je Branislav Simin, tajtend Grofova.

Kao i uvek kada gostuju u Novom Kneževcu očekuje se da sa Mamutiam doputuje i dobar broj ljubitelja američkog fudbala iz Kikinde. Posle pobede u prvom kolu nad Celtisima iz Sombora, Mamuti iz Kikinde žele da trijumfuju i na gostovanju Grofovima, na stadionu FK Obilić u Novom Kneževcu, kako bi održali korak sa Hunters-ima, koji su u unapred odigranom meču sa Vitezovima upisali drugu pobedu u sezoni.

– Očekujem veoma tvrdu i neizvesnu utakmicu, kao uostalom i uvek kada igramo protiv Grofova. Iskreno, očekujem pobedu svog tima, jer smatram da smo trenutno za nijansu spremniji, ali ćemo ipak morati da damo 150 posto svojih mogućnosti, kako bismo to i dokazali. Među nama više nema tajni, jer se sastajemo svake godine u okviru prvenstva, a svi igrači oba tima su naročito motivisani baš za ovaj duel. Do sada je odlučivala jedna dobra i precizna lopta, a ja verujem da ćemo je baš mi uputiti. Ukoliko uspemo da dobijemo ovu veoma tešku utakmicu, sa skorom od dve pobede bićemo veoma motivisani za dalju borbu za jedno od prva dva mesta i igranje u baražu. Ubedljiv poraz Grofova na startu ne daje pravu sliku kvaliteta našeg protivnika, a mislim da će mnogobrojna publika i u nedelju prisustvovati jednoj veoma lepoj i zanimljivoj fudbalskoj predstavi – rekao je Mirko Jočić, glavni trener i igrač Mamuta.

U drugom susretu, na Gradskom stadionu u Vršcu, sastaju se timovi koji su pretrpeli tesne poraze na premijeri sezone, pa ciljaju prvi trijumf – domaći Lavovi i Sombor Celtisi. Vrščani su u prvom kolu izgubili od Vitezova u Kleku (34:28), dok su Celtisi poraženi od Mamuta u Kikindi (17:8).