Santino Simone novi kvoterbek Veprova

584

Posle raskida saradnje sa kvoterbekom Stenom Bedvelom, kragujevački PBB Divlji veprovi angažovali su novog vođu napada, Amerikanca Santina Simonea.

Ovaj dvadesetdvogodišnji kvoterbek igrao je za Cats-e sa Anna Maria koledža, u trećoj diviziji i vlasnik je nekoliko školskih rekorda. Prošle godine, od priznanja dobio je „All-American“, „ECAC Player of the week“, „All-Conference“, „WAFA All-Star“ i „WAFA Offensive Player“, a pretprošle „All-Conference Team“, „WAFA All-Star team“ i „WAFA Co-offensive player of the year“.

Upravo sam završio seniorsku sezonu na koledžu i želja mi je bila da nastavim da igram američki fudbal. Kada mi je agent rekao da je Veprovima potreban kvoterbek, znao sam da je to prava šansa za mene – rekao je Simone.

Santino je u Kragujevac stigao u četvrtak, pa je već imao prilike da odgleda nedeljni meč Veprova sa Sirmium Legionarima, ali i da odradi nekoliko treninga sa novim timom za koji će debitovati 4. maja, na „Čika Dači“, protiv Vukova iz Budimpešte.

Očekujem da pobeđujemo utakmicu po utakmicu i jedva čekam da počnem da igram. Nisam znao mnogo o Srbiji pre ovoga, ali su mi igrači koji nastupaju ovde ispričali sjajne stvari o zemlji, o čemu sam se i sam uverio kada sam došao. Već sada je vidljivo da su Wild Boars-i jedna prava velika porodica i divno je biti deo cele ove priče – smatra Simone.