Borba Vitezova i Lovaca za tron

826

Premijerna utakmica drugog kola Prve lige Srbije, grupa Sever, igra se u nedelju, od 15 časova u Zrenjaninu, između domaćih Klek Knights-a i Vrbas Hunters-a.

Oba tima su zabeležila pobede u prvom kolu, pa nema sumnje da nas očekuje zanimljiva fudbalska predstava, tvrda i neizvesna do samog kraja. U derbiju prvog kola Vitezovi su nešto teže došli do pobede protiv vrlo dobre i borbene ekipe Lavova iz Vršca (34:28), dok su Lovci imali lakši zadatak protiv Grofova iz Novog Kneževca – 42:0.

– Očekuje nas dosta neizvestan meč sa ekipom koju jako poštujemo. Uvek smo sa njima vodili pravi rat na terenu, tako da i od ovog meča ne očekujem ništa manje. I oni i mi smo upisali pobede u u prvom kolu i tako skinuli neki početni pritisak sa pleća. Samim tim, očekujem od mog tima da uđe znatno bolje u utakmicu, da pravimo manje grešaka nego što smo to činili u meču sa Lavovima i da pokušamo da pobedimo. Šanse su podjednake i verovatno će, kao i u duelu sa Lavovima, odlučiti jedna lopta. Iako smo imali samo nedelju dana pauze, očekujem da će moji momci ipak biti spremni da odigraju ovaj duel na visokom nivou – rekao je Željko Đajić, glavni trener Vitezova.

Takođe svoje impresije o narednom meču izneo je i Nemanja Bikić, defanzivni end Vitezova koji je sekom na dvadesetak sekundi od kraja praktično rešio pitanje pobednika u prošlom meču:

– Posle pripremnih utakmica sa Vršcem i Temišvarom primetli smo neke greške u igri koje smo uspeli koliko-toliko da ispravimo, što je rezultiralo pobedom na otvaranju sezone. Za vikend nas očekuje još jedna neizvesna utakmica, protiv nezgodnog protivnika ekipe i iskreno se nadam pobedi. Ipak, mislim da trijumf nećemo tako lako izvojevati, jer je ekipa Vrbasa dobro uigrana, iako su im neki igrači otišli i dalje će biti tesko nadigrati ih. Verujem u svoj mladi tim, koji ima velikog potencijala i želje za uspehom u ovoj godini, sjajno predvođen liderima kao što su Igor Vukoje, Luka Škorić i Mihalj Čiba.

Svi ostali susreti Prve lige Srbije na programu su sledećeg vikenda (27/28. april).