PLS JUG 2013: Renovirani Ratnici jurišaju na Superligu

740

Anđeoski ratnici iz Čačka, koji su pretprošle godine igrali polufinale plej-ofa Superlige, ovoga puta naći će se u potpuno drugačijoj ulozi. Posle prošlogodišnjeg ispadanja, u ovoj sezoni pokušaće da se vrate u elitu, ali neće im biti nimalo lako, jer je klub napustilo nekoliko izuzetno važnih igrača, koji su činili okosnicu tima.

Međutim, Čačani se oslanjaju na sopstveni juniorski pogon, koji je iznedrio nekoliko odličnih igrača u prethodne dve sezone, kada su Angel Warriors-i igrali finale Juniorske lige Srbije.

I ove sezone Saša Stojanović će vršiti funkciju glavnog trenera i ofanzivnog koordinatora, uz to radiće i sa kvoterbekovima, a ulogu defanzivnog koordinatora imaće Gavrilo Maksimović. Dušan Ilić će biti trener defanzivnih bekova, Jovan Rajčević trener ofanzivne linije, Jovan Pavlović trener risivera i Miloš Lomović trener defanzivnih linijasa.

Više o pripremnom periodu i očekivanjima u predstojećem takmičenju, rekao nam je Gavrilo Maksimović, defanzivni koordinator Čačana.

Kako ste zadovoljni pripremama za narednu sezonu?

– Sa radom smo počeli u oktobru, vremenske prilike nam nisu dozvoljavale da treniramo napolju, pa smo prvi deo priprema odradili u sali. U prvoj fazi, koja je trajala do sredine decembra, cilj je bio da se igrači tehnički spreme. Nakon mesec dana pauze krenuli smo u drugi deo priprema, u kojem smo napolju radili na kondiciji i taktičkoj pripremi, sve do 1. marta kada je zvanično i završen pripremni period. Odigrana je pripremna utakmica sa Kraljevom, greške koje su pravljene na toj utakmicu su sanirane i spremni dočekujemo početak sezone.

Koje promene je pretrpeo roster Ratnika?

– Što se igračkog kadra tiče, redove Ratnika su napustili Milorad Živković (Kragujevac Wild Boars), Aleksandar Zečevic i Vladeta Vuković (Vršac), a na pozajmicu su otišli Mihailo Josović (Vukovi) i njegov brat Milos (Plavi zmajevi). Igračku karijeru završili su raninbek Filip Maksimović, jedan od osnivača ovog tima i veliki vođa na terenu, zbog odlaska u Ameriku, kao i Dejan Milovanović jedan od stubova odbrane, Đorđe Avramović doskorašnji kvoterbek reprezentacije i Miloš Jevremović, predvodnik napada.

Pojačali su nas Darko Janojlić, defanzivni linijaš Požarevca, i Đorđe Pavlović, koji je pre par godina igrao za Ratnike, a pre toga u Americi. Posle osvojene juniorske titule, porastao je broj zaintersovanih u gradu kraj Morave, samim tim ove godine nastupamo sa 15 novih igrača, koji se prvi put suočavaju sa pravim američkim fudbalom. Već na prijateljskoj utakmici su pokazali da možemo računati na njih.

Šta je cilj kluba u predstojećoj sezoni?

– Mislimo da smo spreminji i jači nego prethodnih sezona, titula juniora je digla moral ekipi, zato planiramo da se što pre vratimo u Superligu.

Ko su favoriti za plasman u viši rang?

– Inđija ima dobru ekipu i mislim da su pored nas oni glavni favoriti za ulazak u Superligu, mada ima dosta da se igra, sve ekipe su pojačane tako da su šanse svima za prolazak slične.

U prvom kolu Čačani u nedelju, od 15 sati, na stadionu BIP, dočekuju ekipu Bor Gloden Bears-a, koja će tako debitovati u seniorskoj konkurenciji. Nešto više o očekivanjima pred tu utakmicu rekao nam je Saša Stojanović, glavni trener Ratnika.

– Ovo je njima prva sezona, a mi posedujemo veliko iskustvo što je velika prednost, mada u njihovim redovima ima igrača iz Jagodine, koji imaju iskustva. Mislim da smo s pravom favoriti u tom meču, samo da to još opravdamo i na terenu. To će biti prava uvertira pred meč sa Inđijom u drugom kolu.

Foto: Jean-Fracois Nicollet