Legionari na prijatelje iz Pančeva

696

U drugom kolu Superlige Srbije, zeleno-beli Legionari iz Sremske Mitrovice će dočekati pančevačke Pantere. Ova dva kluba poznata po više nego dobrim odnosima, štaviše možda i najčvršćem prijateljstvu u ovom sportu u Srbiji, što se potvrdilo i igranjem nekolicine Mitrovčana za Pantere tokom 2008. godine.

U novoj sezoni, počelo je i novo poglavlje u istoriji Legionara i Pantera, koji posle dugo vremena ponovo igraju u istoj ligi. Legija se nije proslavila u prvom meču ove sezone, ali tim trenera Darka Štablera je u povratku na veliku scenu imao težak zadatak, obzirom da je gostovao Vukovima u Beogradu, koji su apsolutni šampioni Srbije u poslednje dve sezone.

Ovoga puta će protiv Pantera snage  odmeriti u Sremskoj Mitrovici, na stadionu “25. maj” u nedelju, u 14:30 časova. Tim povodom, ofanzivni linijaš Legionara Petar Murić ističe da očekuje neizvesnu utakmicu, ali i pobedu svog tima:

– U prethodnom kolu smo ubedljivo poraženi od strane favorizovanih SBB Vukova, dok su Pančevci priredili iznenađenje kola pobedivši u gostima beogradske Plave zmajeve rezultatom 25:19. I jedni i drugi želimo pobedu, ali mislim da imamo veći motiv, kada se uzme u obzir da igramo pred svojom publikom. Očekujem neizvesnu utakmicu, veliku borbu za svaku jardu i, naravno, trijumf svog tima.

Kvoterbek Pantera Ivan Kosanović predvodio je svoj tim u, za mnoge, iznenađujućoj pobedi na Adi Ciganliji protiv Blue Dragonsa u prvom kolu.

– Postoji rivalstvo sa Legionarima, ali je ono zasnovano na zdravoj osnovi, jer smo godinama imali sjajnu saradnju. Breme favorita ne postoji, pošto prvo kolo možda i nije bilo pravi prikaz stanja ekipa, jer su Legionari igrali protiv aktuelnih šampiona.

Osvrnuo se kvoterbek Pančevaca i na nepotpuno odigrano prvo kolo Sportklub Superlige Srbije.

– Ekipe su još neuigrane i prava borba će se videti tek posle trećeg kola. Prijatno je čuti kako su Imperatori namučili Divlje veprove, a raduje što u Superligi ima dosta zanimljivih utakmica – rekao je Kosanović.