Panteri pokazali zube Zmajevima

703

Beograd Blue Dragons – Pančevo Panthers 19:25 (7:13, 6:12, 6:0, 0:0 )

Stadion: sa veštačkom travom na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 250.

Kretanje rezultata:
0:6 Stefan Dedić trčanje za 9 jardi, neuspešan PAT
7:6 Džeremi Mraović pas ka Koriju Vilijamsu za 50 jardi, Milutinović PAT
7:13 Stefan Dedić trčanje za 30 jardi, uspešan PAT
13:13 Mraović pas ka Aleksu Hibertu za 15 jardi, neuspešan PAT
13:19 Ivan Kosanović pas ka Braci Bošnjaku za 10 jardi, neuspešan PAT
13:25 Ivan Kosanović pas ka Stefanu Aksentijeviću za 10 jardi, neuspešan PAT
19:25 Džeremi Mraović pas ka Vilijamsu za 22 jarda, neuspešan PAT.

U najneizvesnijem susretu prvog kola, jedina superligaška ekipa bez Amerikanaca u svojim redovima revanširala se silno pojačanim Zmajevima za poraz iz poslednjeg kola prošle sezone, koji je direktno odlučivao o poslednjem polufinalisti plej-ofa.

Trkač Stefan Dedić dva puta je dovodio goste u vođstvo u prvoj četvrtini, a jedinu prednost Zmajevi su imali posle pasa od 50 jardi Džeremija Mraovića ka Koriju Vilijamsu (7:6).

U drugoj deonici Kanađanin srpskog porekla proigrao je i drugog Amera u svetlo plavom dresu, Aleksa Hiberta, za novo izjednačenje – 13:13.  Međutim, na drugoj strani proradio je i pas Pantera, pa je kvoterbek Ivan Kosanović uposlio Bošnjaka i Aksentijevića za prednost od dva tačdauna pred odlazak na poluvreme (25:13).

Po povratku sa odmora duo MraovićVilijams vratio je neizvesnost u meč, ali to je bilo sve što je viđeno od poena, jer su odbrane do kraja odradile odličan posao.

Uškli smo u igru veoma odlučno da pobedimo, ali protivnik na suprotnoj strani je želeo to isto. Odigrali smo neočekivano dobru partiju, u kojoj se do poslednjeg momenta nije znao protivnik. Na nama je da učinimo sve kako bismo krenuli da pobeđujemo. Kak oje ove godine razlika između timova minimalna, ono što će odlučivati o plasmanu na tabeli jeste borba za svaki jard. Igra je napredovala u Srbiji i svaka greška se sada mnogo češće koristi od strane protivnika. Ekipa koja bude svela greške na minimum, biće pobednik ovog šampionata – rekao je defanzivni trener Zmajeva Stefan Ugljevarević.

Reprezentativni ofanzivni linijaš Nikola Davidović kratko je prokomentarisao:

– Olako smo prihvatili ulogu favorita, što nam se obilo o glavu. Jasno je da u igri mnoge stvari ne štimaju, a malo je vremena da se sve ispravi. Biće ovo paklena sezona.