Grofovi bez Kanižaja, Stefanović novi kvoterbek

635

Mesec dana pre starta takmičenja u Prvoj ligi Srbije, Grofove je zadesio veliki peh. Prvi QB ekipe iz Novog Kneževca i juniorske reprezentacije Nebojša Kanižaj prinuđen je da pauzira tri meseca zbog operacije. Kako je do početka sezone ostalo malo vremena uprava je morala brzo da reaguje.

Rešenje na najosetljivijoj poziciji u ekipi Grofovi su našli u Plavim zmajevima iz Beograda. Iako svesni da ulaze u rizik, jer uzimaju igrača bez igračkog iskustva na mestu QB, Grofovi su se ipak odlučili da pruže šansu mladom Filipu Stefanoviću. Već na prvom treningu Grofovi su se uverili da Stefanović može biti prijatno iznenađenje ove godine.

– Kako se u Novom Kneževcu desila nezgodna situacija sa povredom Nebojše Kanižaja, koji mora da propusti sezonu, u Plave Zmajeve je stigao poziv iz Novog Kneževca sa molbom da ukoliko su u mogućnosti pozajme kvoterbeka. Tada me je kontaktirao sekretar kluba Plavih zmajeva i izneo mi predlog da provedem sezonu u Novom Kneževcu kako bih stekao igračko iskustvo i pritom pomogao Grofovima. S obzirom da sam pre godinu i po dana počeo da učim da igram na ovoj poziciji i kako su Zmajevi već popunjeni na poziciji kvoterbeka Džeremijem Mraovićem i njegovom zamenom Antićem, koji su dosta iskusniji od mene, odlučio sam u dogovoru sa porodicom i klubom da prihvatim ovu ponudu – objasnio je “transfer” Stefanović.

Prvi zadatak Stefanovića biće da se uklopi u potpuno novu ekipu.

– Mislim da neće biti veliki problem oko uklapanja u ekipu, a što se tiče igre i rezultata ne mogu ništa da obećam osim napornog rada i truda. Vikende ću provoditi u Novom Kneževcu i truditi se da što bolje se uigram sa ekipom i iskoristim što bolje to vreme, dok ću u toku nedelje i dalje trenirati u Plavim zmajevima što će mi sigurno mnogo značiti da što više i brže naučim – objasnio je Stefanović.