Odbrojavanje do početka nove sezone

589

Javnost američkog fudbala grozničavo čeka početak elitnog srpskog takmičenja, koje će se i 2013. godine igrati pod radnim nazivom Superliga Srbije. Osam najjačih srpskih ekipa odigraće po sedam mečeva u jednokružnom sistemu takmičenja, posle kojeg će uslediti polufinale i finale plej ofa.

Pored aktuelnih šampiona i branilaca titule, ekipe SBB Vukova iz Beograda, ostali učesnici su Kragujevac Wild Boars, Pančevo Panthers, Beograd Blue Dragons, Novi Sad Dukes, Kraljevo Royal Crowns, ali i dva tima koja su se kroz Prvu ligu Srbije izborila za učešće u eliti: Sirmium Legionaries i Niš Imperatori.

Superliga Srbije počinje poslednjeg vikenda marta (30./31.mart), a učinjeno tokom pripremnog perioda moći će da se vidi u premijernim mečevima 1. kola:

Beograd SBB Vukovi Legionaries
Kragujevac Wild Boars Niš Imperatori
Kraljevo Royal Crowns Dukes
Beograd Blue Dragons Panthers 

Kraj regularnog dela takmičenja planiran je za vikend 15./16. juna, kada će se odigrati utakmice poslednjeg, 7. kola. Utakmice polufinala plej ofa igraju se nedelju dana kasnije, dok je finale i odluka o novom šampionu Srbije zakazana za 7. jul.

Što se drugog stepena takmičenja tiče, timovi članovi Prve lige Srbije podeljeni su u dve grupe, po teritorijalnom principu. Grupu sever činiće Klek Knights, Hunters, Kikinda Mamuti, Sombor Celtis, Novi Kneževac Grofovi i Vršac Lavovi. U grupi Jug igraće Čačak Angel Warriors, Inđija Indians, Mladenovac Foresltanders, Beograd Gorštaci, KAF Požarevac i Bor Golden Bears.

Ovi timovi će takođe igrati po jednokružnom sistemu, posle kojeg sledi polufinalno ukrštanje po grupama (S1-J2 i J1-S2), a pobednici tih mečeva će izboriti plasman u elitnu Superligu Srbije 2014. godine.

U narednim danima očekujte priloge iz većine klubova učesnika pomenutih seniorskih takmičenja, kroz koje ćete moći da se upoznate sa kakvim ambicijama ulaze u novu sezonu.