IN MEMORIAM: Vladimir Grbić – Krzno (1985 – 2013)

1764

Tragična vest stigla je iz Zrenjanina! Vladimir Grbić, zvani Krzno (1985-2013), igrač Klek Knightsa oduzeo je sebi život pod, za sada, nerazjašnjenim okolnostima.

Grbić je uz Vitezove od njihovog osnivanja, a tokom cele svoje karijere nosio je samo žuti dres. Odigrao je skoro sve utakmice za svoj tim, a biće upamćen kao vrstan igrač, koji je tokom karijere zabeležio i učešće u reprezentaciji Srbije. Sa Knightsima je prošao kroz najveće uspehe ovog kluba, osvojio titulu u Ligi bez opreme 2006. godine, Nacionalno prvenstvo Srbije 2007. godine i EFAF Challenge Cup 2010. godine.

Klečani će ga pamtiti kao momka koji se isticao svojim igračkim, ali i ljudskim kvalitetima. Kao takav, bio je omiljen među Vitezovima, uvek spreman da pomogne svima u klubu i velikim entuzijazmom bio uzor ostalima. Uvek je bio na braniku odbrane Knightsa, kao jedan od najdominantnijih defanzivnih linijaša u Srbiji, gotovo neprelazan u odbrani. Van terena, bio je odmeren, staložen, pa je i njegova mirna reč imala težinu u timu.

Njegov dugogodišnji dres sa brojem 68 biće povučen iz upotrebe u Vitezovima. Sahrana Vladimira Grbića – Krzna biće održana u petak, 15. marta 2013. godine, na Novom groblju u Zrenjaninu.

Srpska asocijacija američkog fudbala izražava najdublje saučešće porodici i rodbini Vladimira Grbića, kao i mnogobrojnim prijateljima i saigračima iz Klek Knightsa.