FINALE JLS: Čačani žele revanš Panterima

534

Kikof kojim će započeti finale Juniorske lige Srbije predstavlja uvod u rasplet ovogodišnje borbe za Trofej Veljka Makojevića, namenjenog najboljoj ekipi ove starosne kategorije. Drugu godinu zaredom, ponovo u konkureniciji sedam ekipa, iskristalisala su se dva najbolja srpska tima – aktuelni šampioni, Pančevo Panthersi i vicešampioni Čačak Angel Warriorsi.

Srpska asocijacija američkog fudbala, koja određuje domaćina finala, odlučila je da se meč igra na stadionu FK „BIP“ u Čačku (nedelja, 13 časova), što na neki način predstavlja i revanš Anđeoskim ratnicima, za prošlogodišnju odluku da se duel istih rivala igra u Pančevu. Tada su domaćini bili bolji, preokretom su došli do druge uzastopne titule otkako se ovo takmičenje igra u punom, a ne krnjem sastavu.

Panteri su tada, u furioznom ritmu u poslednjoj deonici preokrenuli tok meča, jer su uspeli tek tada da sa dva tačdauna nadoknade prednost koju Anđeoski ratnici imali od prve četvrtine i slavili 28:26. Oba tima su definitivno sasvim zasluženo stigli do finala. Dok je aktuelni šampion doživeo poraz već u prvom kolu, kada ih je u sred Pančeva iznenadila ekipa Sirmium Legionara (na taj način postavši jedini tim koji je u poslednje tri sezone savladala Pantere), Čačani su imali uslovno lakši put, jer su do finala došli bez ijednog poraza.

– Nema sumnje da će ovo biti naš najteži ispit ove sezone – rekao je Aleksandar Dašić, ofanzivni linijaš i juniorski reprezentativac Srbije. – Kako smo krenuli, do sada smo sve polagali sa desetkama, pa se nadam da ćemo i završni dati sa najvišom ocenom. Verujem u ovaj tim i svoje saigrače, siguran sam da možemo do titule.

Na njegove reči se nadovezao saigrač iz ofanzivne linije, Aleksandar Đenić, koji je takođe član najbolje juniorske selekcije Srbije:

– Panteri su nam stari dužnici, odlično se poznajemo. Očekujem do kraja vrlo neizvesnu utakmicu. Pozivam sve naše sugrađane da dođu na stadion i pruže nam podršku. Neophodna nam je u ovom meču.

Poslednji u taboru Čačana je reč uzeo Saša Stojanović, glavni trener Anđeoskih ratnika koji je već nekoliko godina zadužen za stručni rad sa svim selekcijama kluba.

– Očekujem da moja ekipa nastavi da igra kao i na prethodnim mečevima, jako i borbeno. Gajimo veliko poštovanje prema Panterima, ali ne želimo da napravimo istu grešku kao prošle godine. Dobro znamo gde smo grešili, to se neće ponoviti. Očekuje nas borba za svaki poen i iskreno se nadam pobedi mog tima, ali kvalitet moramo da potvrdimo na terenu – zaključio je Stojanović.