JLS: Panteri srušili Veprove, gosti bez kvoterbeka

669

Pančevo Panthers – Kragujevac Wild Boars 33:6 (0:6, 16:0, 10:0, 7:0)

Panteri su uspeli da se plasiraju i u svoje treće uzastopno finale Juniorske lige Srbije, pobedom nad kragujevačkim Divljim veprovima. Iako rezultat to ne govori, na terenu je viđena velika borbam, naročito u prvom poluvremenu.

Kragujevčani su prvi došli do vođstva, kada je posle odličnog drajva napad završio kvoterbek Stefan Stefanović trčanjem od 3 jarde. Obzirom da nisu uspeli da poentiraju u pokušaju za dva poena posle tačdauna, rezultat je bio 0:6, u korist gostiju. Odličan početak ekipa iz Šumadije nije uspela u potpunosti da iskoristi, obzirom da je pri tom rezultatu bili na 3 jarde od end zone domaćina, ali nisu uspeli i da poentiraju, jer je odbrana Pantera sjajno odgovorila na trik akciju presečenom loptom.

Odgovorili su Panteri, poentiranjem pasom, kojim su preuzeli vođstvo – 7:6. Već u sledećem napadu Divljih veprova dogodio se detalj, koji je u velikoj meri odredio dalji tok utakmice. Naime, povredio se kvoterbek Kragujevčana Stefanović, umesto koga je na mesto organizatora igre morao da stane Božidar Đurđević, inače igrač ofanzivne linije.

Zanimljivo je da su i u takvom sastavu Kragujevčani uspeli da stignu do 2 jarda od end zone Pančevaca, kada su umesto realizacije za novo vođstvo famblirali i poklonili domaćinima inicijativu.

Činilo se da će se sa rezultatom 7:6 otići na veliki odmor, jer je 50 sekundi pre kraja prvog poluvremena na terenu bio napad Wild Boarsa, ali su Pančevci uspeli da preseku pas. U preostalom vremenu, domaćini su uspeli da iz trik akcije još jednom poentiraju, ovog puta bez uspešnog pretvaranja za 2 poena, što im je donelo prilično veliku prednost uoči drugog poluvremena – 13:6.

U nastavku, Divlji veprovi su u potpunosti pali. Bez idejnog vođe, ali i Đorđa Petrovića, ponajboljeg defanzivca, koji nije ni nastupao u ovom meču, nisu izdržali, pa su Panteri sa dva tačdauna i jednim fild golom rutinski priveli meč kraju.