POLUFINALE JLS: Prštaće u Pančevu i Čačku!

624

Juniorska liga Srbije, koja se igra za trofej Veljka Makojevića, a za koju se ove godine odvažilo 7 klubova, ovog vikenda ulazi u samu završnicu mečevima polufinala plej ofa. Četiri najbolje ekipe divizija Jug i Sever će na mečevima u Pančevu i Čačku pokušati da se domognu velikog finala.

U prvom polufinalu, koje je na programu u subotu od 13 časova na stadionu Sportskog centra Mladost u Pančevu, sastaće se domaći Panteri i kragujevački Wild Boarsi. U svojevrsnoj reprizi finala 2010. godine, u kojoj su Pančevci slavili, dva tima sa konstantno dobrim juniorskim programima će pokušati da se domognu borbe za titulu.

– Ova juniorska sezona je vrlo zanimljiva za sve u našem klubu, jer boje Pantera ove godine brane neki sasvim novi momci – rekao je Bojan Kovačević, trener Pantera. –  Predvođeni nekolicinom iskusnih, mladih prvotimaca kao što su Aksentijević, Jalovi, Dubovina, Đerfi, Dakić i Škorić iz “Knightsa”, ova mlada i nova grupa momaka koja se sastala u julu ove godine je uspela da vrednim radom i izuzetnim zalaganjem na utakmicama osvoji “sever” i stigne do polufinala. Obzirom da ove godine naša juniorska ekipa broji veliki broj novajlija, kao trener sam vrlo zadovoljan do sada ostvarenim rezultatom i svaki naredni stepenik bi bio samo veći uspeh. Kada ostavimo priču o rezultatima po strani, prezadovoljan sam jer je stručni štab ekipe uspeo da od ovih mladih momaka napravi tim i da ih nauči da igraju jedni za druge, da igraju fer i da se nikada ne predaju. Smatram da je ovo donelo prevagu u teškim i neizvesnim mečevima do sada.

Trener Pančevaca se osvrnuo i na meč sa Kragujevčanima.

– Utakmica koja predstoji će, verujem, biti nimalo drugačija od ovih koje smo igrali do sada. Izuzetno poštujem Wild Boarse i njihov program uopšte i to ne samo juniorski. Očekujem da ćemo u subotu gledati jednu atraktivnu,neizvesnu utakmicu kakvo jedno polufinale i treba da bude.Takođe me raduje što baš protiv ekipe iz Kragujevca igramo jednu utakmicu koja je humanitarnog karaktera, jer su obe ekipe vaspitavane da igraju fer i sportski korektno. Od svojih momaka očekujem da, kao i do sada, zajedno, daju sve od sebe u subotu. Samo na taj način možemo ostvariti pobedu. Nadam se da će odbrana nastaviti sa dobrom igrom, a napad da će uspeti da realizuje više poena nego što je to bio slučaj u prošlim utakmicama – zaključio je Kovačević.

Panteri i Veprovi će ovaj meč odigrati i za petogodišnjeg Vladimira Đorđevića, koji boluje od epilepsije i kome su potrebni višestruki hirurški zahvati (operacija ciste na desnoj strani mozga, operacija krvnih sudova vrata, tumora bubrega i lečenje srca) u Rusiji. Sav prihod sa ovog meča ići će za njegovo lečenje. Račun koji je otvoren u ERSTE banc ii na koji svi ljudi dobrog srca mogu uplatiti dobrovoljni prilog je 340-32110017-94 sa naznakom “Pomoć za Vladimira Đorđevića”.

Od drugog polufinala, u okviru kojeg će se u Čačku, na stadionu “BIP“ u nedelju (13,30 časova) igrati domaći Anđeoski ratnici i Sirmium Legionari, očekuje se da stigne odgovor na pitanje da li će tim iz grada na Moravi zadržati status jedine neporažene ekipe u ovom prvenstvu. Čačani su, predvođeni seniorskim reprezentativcem Mihailom Josovićem, ubedljivo savladali sve svoje rivale u diviziji “Jug” i sada se ponovo nalaze na velikom iskušenju.

Sa druge strane, Legionari su, posle nekoliko zapaženih rezultata i osvajanja turnira u fleg konkurenciji, već postigli najveći uspeh u juniorskoj. Trijumfom nad Vukovima u poslednjem kolu uhvatili su poslednji voz za plej of i sada prilično rasterećeno očekuju predstojeće polufinale. Odlikuje ih snažna odbrana, a na terenu BIP-a će se videti da li Sremci imaju način da zaustave goropadne Čačane.