Trening kamp seniora na Adi 29. i 30. avgusta!

631

Kako se bliži početak Evropskog prvenstva C grupe, koje će se od 14. do 16. septembra održati u Švajcarskoj (Sent Galen) i Austriji (Hohenems), zahuktavaju se i pripreme seniorske selekcije. Posle trajauta, održanog prošlog vikenda u Kragujevcu i skraćenja spiska reprezentativaca na 58 kandidata, u sredu i četvrtak (29.-30. avgust) održaće se i prvi od dva planirana trening kampa.

Selektor Srbije Šon Embri odlučio se za opciju da pre i posle glavnog dela priprema, koji će naš nacionalni tim odraditi u Banji Vrujci, sa svojim izabranicima odradi po jedan dvodnevni kamp. Zato će se svih 58 sa spiska pojaviti u sredu na treningu na Adi Ciganliji, koji počinje u 21 čas. Drugi trening planiran je u četvrtak i to od 13 časova, na istom mestu – terenu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.

Za igrače koji dolaze van Beograda, organizovan je i smeštaj u hostelu „Sajam“, prekoputa Beogradskog sajma, što je pogodnost, obzirom na blizinu stadiona od svega par stanica sredstvima javnog prevoza. Posle ova dva treninga, selektor Srbije Šon Embri će najverovatnije skratiti spisak na 45 igrača, koji će ići na pripreme u Banju Vrujci.

Podsetimo, Srbija prvi meč na Evropskom prvenstvu igra 14. septembra, kada će u Sent Galenu izaći na megdan izabranom timu Holandije, u prvom polufinalnom meču. Drugi polufinalni par čine Švajcarska i Rusija, a pobednik ovog turnira plasiraće se na Evropsko prvenstvo B grupe, koje se igra naredne godine.