Džastin Brej pojačanje Zmajeva za sezonu 2013

679

Prvog dana nakon završetka sezone, Plavi Zmajevi se nisu prepustili odmoru već su se odmah usmerili ka organizaciji i planiranju za sledeću sezonu. Godina koja je iza njih donela je napredak kako u organizaciji tako i u igračkom kvalitetu pa u beogradskom timu smatraju da nema razloga da se ta tendencija ne nastavi. Ovaj put Zmajevi će za cilj postaviti preskakanje dve stepenice i pokušaće da, nakon dugog niza godina gde su postojala samo dva kluba koja su glasila za najbolje, umešaju svoje prste i daju sve od sebe kako bi bili pretendenti za titulu.

Uvidevši ovih godina da dobri inostrani igrači mogu napraviti veliku razliku, na sastanku kluba je odlučeno da za sledeću sezonu Zmajevi dovedu što bolja pojačanja. Pored dobrih importa bilo je reči i o poboljšanju uslova rada tako da je u planu i organizacija terena sa reflektorima kako razne obaveze igrača ne bi stale na put treningu. Odlučeno je da će pripremni period krenuti krajem septembra tako da igrači neće dobiti veliku pauzu do ponovnog izlaska na teren. Kako bi to sve lakse teklo bilo je reci i o mogućem generalnom spoznoru kluba:

– Radimo na tome da se Plavi Zmajevi u sledećoj sezoni, pored Superlige Srbije, takmiče i u jednom međunarodjnom takmičenju tako da nam obezbeđivanje generalnog sponzora mora biti primaran zadatak – izjavio je predsednik kluba Željko Veselinović.

Na dovođenju novih inostranih igrača rade ofanzivni koordinator Nemanja Novaković i defanzivni koordinator Stefan Ugljevarević, tako da nakon dvadeset dana intenzivnih razgovora sa raznim igračima iz Amerike su kao prvo pojačanje izabrali Džastina Breja, risivera sa Troy univerziteta što je I-A divizija.

Džastin je karijeru započeo u odbrani gde su ga na poziciju krilnog hvatača postavili nakon prve godine univerzitetskog fudbala. Pored toga što je igrao i odbranu i napad, u svojoj karijeri je vraćao punt i kickoff iz čega je postigao 16 TD. Dzastin nije krio zadovoljstvo sto ce u Beogradu nastaviti da igra fudbal.

– Jedva čekam da dođem u Beograd, pokažem šta znam i tako doprinesem timu – rekao je Džastin.

Nakon prvog potpisanog ugovora, nastavljeni su pregovori i sa drugim igračima.

– Kako imamo za cilj da podignemo igru na viši nivo, Nemanja i ja intenzivno vodimo razgovore sa pretendentima na poziciji kvoterbeka. Nadamo se da će zalaganje svih nas u klubu uroditi plodom i da cemo za tacno godinu dana biti ponosni postignutim uspehom u sezoni 2013- izjavio je Ugljevarević.

Kako pripremna faza nije daleko, Zmajevi se pored inostranih igrača okreću i domaćim. Napredak koji je pokazao klub znali su da isprate i mnogi igrači iz Srbije tako da već postoje oni iz drugih klubova koji bi sledeću sezonu nastavili u Zmajevima. Za taj deo posla zadužen je sekretar kluba Nikola Davidović koji je u saradnji sa drugim klubovima već dogovorio prelazak nekoliko igrača.