Krune pomažu oko osnivanja kluba u Novom Pazaru

483

U Novom Pazaru je u toku osnivanje kluba američkog fudbala. U petak 29. juna bilo je prvo okupljanje na gradskim terenima, na kojem se odazvalo preko 40 novopazaraca. Kraljevske Krune su bile gosti na prvom okupljanju novopazarskog kluba i tom prilikom su održale jedan pokazni trening. Tom prilikom kraljevčani su objasnili pravila američkog fudbala i pokazali osnove, kako same igre tako i sistema treniranja. Na ovom treningu učestvovalo je 14 igrača i četiri trenera Kruna.

Trening je trajao više od dva sata, a završen je odigravanjem fleg fudbal utakmica. Reakcije novopazarskih momaka na nov sport su više nego pozitivne, veoma veliki broj će se uključiti u novoosnovan klub. Gradski teren već imaju na raspolaganju, nov sa veštačkom travom, a uskoro i sa postavljenim reflektorima. Inicijator osnivanja kluba Kadrija Mehmedović najavljuje da se nada da će uskoro obezbediti i neophodnu opremu i možda klub već iduće godine se uključiti u nacionalno takmičenje:

– Već neko vreme sam u kontaktu sa kraljevačkim klubom i evo sada su došli da nam pomognu na samom početku rada našeg kluba. Interesovanje u Novom Pazaru je veliko, ima mnogo momaka koji bi se oprobali u američkom fudbalu. U narednom periodu ćemo raditi na popularizaciji, jačanju klubske infrastrukture i kadrova, a verujem da ćemo ubrzo rešiti i problem nedostatka opreme i da ubrzo se uključiti u ligu.

Kraljevački klub već poodavno radi na promociji američkog fudbala, kako na lokalu, tako i na nacionalnom i regionalnom nivou. Podrška klubovima koji se formiraju nikada nije izostala od strane kraljevčana, pa su tako prošlog leta kraljevački treneri bili gosti-predvači u Sarajevu, pa su ubrzo posle toga Sarajlije uzvratile tu posetu u Kraljevu. Ove godine su Krune oraginzovale RC kamp u kojem je učestvovalo mnogo trenera i igrača iz zemlje i inostranstva. Tada je jedan od učesnika RC kampa bio i Dženan Vesnić, jedan od pionira američkog fudbala u Novom Pazaru.

Predsednik Kraljevskih Kruna, Srđan Ćosić iznosi utiske iz Novog Pazara i poručuje:

– Novopazarci su pokazali veliki potencijal i interesovanje za američki fudbal, našim igračima i trenerima je bilo pravo zadovoljstvo da rade sa njima, a i kasnije da uživaju i dobrom druženju i gostoprimstvu domaćina u Novom Pazaru. Da bi se još više proširila i ojačala porodica američkog fudbala u Srbiji i regionu, neophodno je da svi klubovi i asocijacija pruže ovakvu i sličnu podršku pri osnivanju klubova u novim sredinama.

Pratite nas na i na facebook-u: zvanična SAAF facebook strana.