POLUFINALE PLEJ OFA: Šumadijski derbi 2 (direktan prenos, Sportklub +)

434

Ligaški deo sezone Sportklub Superlige Srbije završen je prošlog vikenda, a pravi okršaji i rasplet tek slede. Polufinalni obračuni počinju već u subotu, a kragujevački Mozzart Wild Boars-i od 16 časova dočekuju trećeplasirane Kraljevske krune iz Kraljeva, na glavnom terenu stadiona „Čika Dača“. Ovaj meč biće prenošen i na Sportklub + kanalu, a snimak je zakazan za nedelju u 22 časa, na istom kanalu.

Komšijski rivali su ove sezone već odigrali jedan meč u Kragujevcu, gde su Veprovi slavili sa 32:9. Međutim, bilo je to u prvom kolu Superlige, a od tada se dosta toga promenilo u igri ovih timova. Kragujevčani su već u sledećem kolu poraženi od Vukova, ali ih je taj šamar otreznio, pa su podigli igru na znatno viši nivo. Nastavak dobre forme očekuje i ofanzivni linijaš Kragujevčana, Đorđe Timotijević.

– Od prve utakmice igra Veprova je rasla na eksponencijalnom nivou i sada je ostala samo senka one ekipe iz prva dva meča. Treniralo se jače, napornije, svako je svojim zalaganjem pomogao da se sve boljom igrom jurisa ka tronu. Kraljevčani su mlada i perspektivna ekipa pojačana iskusnim importima, i kao takva pokazala je da može da zagorča zivot favoritima za titulu. Iako će na obe strane biti plejmejkera na skil pozicijama, ipak verujem da će se ishod ove utakmice rešiti u rovu. Očekujem odličnu borbu, ali mislim da smo dominantiji u linijama na obe strane lopte i da će to doći do izražaja u subotnjem okršaju – smatra Timotijević.

I pored toga što se u krugovima američkog fudbala predviđa novo finale Veprova i Vukova, Kraljevčani su, time što su u poslednjem kolu mogli i do prvog mesta, pokazali da nisu za potcenjivanje, a Divlji veprovi žele da se u pravom svetlu prikažu domaćoj publici, pa nema sumnje da nas očekuje sjajna fudbalska predstava, u kojoj će Kragujevčanima puno značiti podrška domaćih navijača.

– Dosta toga se promenilo od otvaranja sezone i prvog susreta sa Kraljevčanima, kada su pokazali da su veoma ozbiljna ekipa sa visokim ambicijama. Od tada su iz kola u kolo sve više napredovali, pa ih nikako ne smemo potceniti. Međutim, i mi smo dosta napredovali od te utakmice, pa je naša odbrana primila najmanje poena u ligi, dok je napad najefikasniji, pa očekujem jaku i veoma interesantnu utakmicu. Nema sumnje da će ovaj polufinalni meč krasiti prava sportska atmosfera, kakva je bila u svakom od naših prethodnih susreta, i da će biti zanimljiva za gledanje, pa bih iskoristio ovu priliku da pozovem sve Kragujevčane da dođu na „Čika Daču“ i podrže nas, jer nam je njihovo navijanje neophodno. Ovo nam je ujedno i poslednji test pred finale, jer nije tajna da jurišamo na titulu koja treba da se vrati tamo gde pripada – u Kragujevac! – rekao je defanzivni bek Veprova, Srđan Đokić.

Do ove sezone Kraljevčani nisu znali šta znači postizanje poena protiv Veprova, jer su Kragujevčani u sva četiri prethodna meča slavili sa nulom, najpre u prijateljskom susretu 2005. godine sa 52:0, a potom i u prvenstvenim mečevima 2009. (42:0 i 55:0) i 2010. godine (62:0). Međutim, ukus prvih poena i dobra igra u nastavku sezone ostavljaju Kraljevčanima nadu da njihov tim može do istorijskog uspeha.

U prilog im ide i to što u sastavu imaju tri Amerikanca i plejadu mladih talentovanih igrača koji su godinama unazad stasavali u prvom timu, ali i juniorskoj reprezentaciji, i sada su spremni za nove izazove. Jedan od njih je i lajnbeker Kristijan Zabunović, koji veruje da njegova ekipa može do pobede ukoliko greške svede na minimum.

– U meč sa Veprovima ulazimo sa velikim motivom, jer bismo se eventualnom pobedom revanširali Kragujevčanima, a ujedno bismo se plasirali u finale i tako postigli najveći uspeh u istoriji kluba. Od Kragujevca pre svega očekujem fer i korektnu igru, balansiran napad i veoma dobru igru u odbrani. Smatram da će u ovom meču pobednik biti tim sa manje grešaka. Mi smo uvideli gde smo grešili u prošlom meču i potrudićemo se da to ispravimo do subote. Ovim putem bih pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da dođu na meč, jer će biti veoma interesantno – kaže Zabunović.

Pravom spektaklu nada se i kornerbek Kruna, Igor Đoković.

– Očekujem sjajnu igru, baš kao što je to bio slučaj i u prethodnoj utakmici. Smatram da će pobednika odlučiti odbrane, a našoj će biti još teže nego u prvom kolu, jer će napad Veprova biti jači za odličnog Džeremija Pejtona. Ipak, ne odlazimo u Kragujevac sa belom zastavicom, već ćemo pokušati da smanjimo broj grešaka i iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže – rekao je Đoković.