DERBI 3: Pančevci jure pobedu, Zmajevima treba 11 razlike

465

Vrlo bitna utakmica, koja će odlučivati o četvrtoj ekipi koja će se plasirati u plej of, odigraće se na stadionu SC „Makiš“ u subotu od 16,30 časova, a na megdanu će se naći domaći Plavi zmajevi iz Beograda i Panteri iz Pančeva. Uoči poslednjeg kola , obe ekipe imaju šansu da na mala vrata uđu u plej of.

Doduše, Pančevci drže u potpunosti sudbinu u svojim rukama, pa bi eventualnom pobedom definitivno potvrdili plasman u plej of, obzirom da bi u tom slučaju mogli da se nađu izjednačeni sa Novi Sad Dukesima, u slučaju da i oni pobede Kragujevac Wild Boarse, a da su tim iz Srpske Atine pobedili u duelu u Pančevu.

Zmajevi su u znatno nepovoljnijoj situaciji, jer im za prolaz u plej of treba ne samo pobeda protiv Pančevaca, već i trijumf Kragujevčana nad Vojvodama. U tom slučaju, njima će biti potrebna pobeda od minimum 11 poena razlike, jer bi se u tom slučaju našli u krugu sa Vojvodama i Panterima. Podsetimo, u dosadašnjim mečevima ovih rivala, Blue Dragonsi su izgubili od Dukesa 7:13, dok su Pančevci savladali Vojvode 23:8.

Zanimljivo je da su poslednja tri međusobna meča Panteri rešili u svoju korist, ali ne na lagan način, obzirom da su utakmice rešavane u poslednjim minutima posle velike borbe.

–  Verujemo u pobedu, ali se ne zavaravamo da će biti lako. Naprotiv. Očekujemo odličnu i neizvesnu utakmicu, kao i svaki put do sada, kada su u pitanju ove dve ekipe. Daćemo sve od sebe da obezbedimo prednost koja nam je potrebna za prolazak dalje. Na taj način bismo ostvarili cilj koji smo postavili ispred sebe pred početak sezone, a to je plasman u plej of – rekao je Željko Veselinović, predsednik Zmajeva.