PLS: Samo dva meča ovog vikenda

477

U okviru Prve lige Srbije, ovog vikenda će se odigrati samo dve utakmice, po jedna u svakoj od grupa. Razlog tome je odustajanje od takmičenja Sombor Celtisa na Severu, dok je na jugu po drugi put ove sezone utakmicu otkazala ekipa Zemun Gorštaka, koja je trebala da izađe na megdan Inđija Indiansima.

Tako će u okviru grupe Jug niški Imperatori u subotu ugostiti Mladenovac Forestlenderse, na stadionu Car Konstantin (16 časova). Tim sa južne pruge je neporažen i ovo će im biti generalna proba za ono što ih čeka u poslednjem kolu, kada će im na megdan izaći ekipa Inđija Indiansa, u direktnoj borbi za prvu poziciju i plasman Superligu naredne godine. Mladenovčani nemaju nikakav imperativ u ovom meču, odavno su izgubili sve šanse da se bore za elitu, ali će svakako dati sve od sebe da pokušaju da iznenade do sada neprikosnovene Nišlije.

U diviziji „Sever“ je sve već poznato, obzirom da su Sirmium Legionari obezbedili plasman u Superligu naredne godine, pa će meč između Mamuta iz Kikinde i Vrbas Hantersa biti za prestiž. Na stadionu

Kikinđani u ovaj duel ulaze osokoljeni pobedom u prethodnom kolu nad Celtisima u Somboru, koji su svojim odustajanjem ugasili i poslednju nadu Vrbašanima da mogu da se domognu plasmana u Superligu. Ovaj meč će domaćinima biti poslednji u tekućoj sezoni u kojem će pokušati da se oproste pobedom.

– Očekuje nas vrlo težak meč, protiv veoma jakog protivnika. Ipak moja očekivanja i nadanja su da ćemo uz pomoć publike i uz činjenicu da nam je ovo poslednja utakmica ove sezone uspeti da ostvarimo pobedu i tako obradujemo svoje pristalice. Nadam se da će nas i vreme poslužiti da će publika moći da uživa u lepom spektaklu – istakao je Branislav Fekete, kvoterbek Mamuta.

Aleksandar Vujin, srce odbrane Mamuta pred meč je izjavio sledeće:

– Pre nego što počnem da govorim o samom meču želeo bih da istaknem i pohvalim svoje saigrače na odličnoj i naduhnutoj igri tokom čitave sezone uprkos svim nedaćama koje su nas zadesile. Takođe bih želeo ovom prilikom i da čestitam ekipi Sremske Mitrovice na zasluženom plasmanu u Superligu. Što se tiče našeg subotnjeg meča koji je rezultaski nebitan kako za nas tako i za ekipu Vrbasa, mi ćemo u njega ući sa kao i u svaki drugi meč, sa namerom da pobedimo i tako stavimo tačku na ovu sezonu. Svi u timu želimo da pre svega zbog nas, ali i zbog navijača ostvarimo ovu pobedu. Obećavam žestoku i poštenu borbu pa neka bolji pobedi.