Indiansi bez Luisa protiv Imperatora?

514

Meč protiv Mladenovac Forestlendersa, Indiansi su dobili ubedljivo (41:16), ali su izgubili mnogo. Naime, ekipa koja se bori za ulazak u Superligu i kojoj će za ostvarenje tih ambicija odlučujući meč biti onaj u poslednjem kolu, kada igraju revanš protiv jedinog konkurenta Niš Imperatora, biće značajno oslabljena u tom meču.

Naime, poslednjim biltenom Srpske asocijacije američkog fudbala, objavljene su odluke disciplinskog sudije SAAF Vladimira Đorđevića, inače odnedavno zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, među kojima je svakako najzanimljivija ona da se igrač Indiansa, Pol Luis, kažnjava sa dve utakmice neigranja. Naime, na utakmici 7. kola Prve lige Srbije – grupe „Jug“, Amerikanac u redovima tima iz Inđije, isključen je zbog udaranja protivničkog igrača.

Jednom utakmicom neigranja kažnjen je Nemanja Đorđević, ali će on svoju kaznu odraditi u pretposlednjem kolu protiv Zemun Gorštaka, dok je za Luisa završena ova sezona u Srbiji. Tako on neće moći da pomogne svojim saigračima u meču odluke protiv do sada neporaženih Imperatora, od kojih su Indiansi izgubili u prvom meču u Nišu rezultatom 18:12. Luis je doveden kao primarno defanzivni igrač (DB i LB), ali je tokom sezone često korišćen i u fazi napada, gde je bio vrlo efikasan, gotovo na svakom meču poentirao, a uhvatio je i prvi tačdan na meču sa Nišlijama.

Slična situacija, kada je zbog, slobodno možemo reći gluposti i nedovoljnog razumevanja povećane odgovornosti koju ima u timu, import ostavio saigrače na cedilu, dogodila se prošle sezone, kada je Brajan Pejton, uzdanica Wild Boarsa, u polufinalu EFAF kupa protiv francuskih Black Panthersa, pri već izvesnom rezultatu koji nije dovodio u pitanje pobedu Kragujevčana, isključen pošto je reagovao na jednu od sudijskih odluka. Zbog toga je izgubio pravo iganja u finalu EFAF kupa, u kome su oslabljeni Divlji veprovi izgubili.

Da li će se ova nesmotrenost Luisa odraziti na konačan rezultat Indiansa u revanšu sa Imperatorima, videćemo u poslednjem kolu Prve lige Srbije. Tek, Indiansi su uložili žalbu, traže ublažavanje kazne, pa je na disciplinskoj komisiji, drugostepenom organu, u kojoj su Željko Jovanov, Relja Aleksić i Zvonko Špicer, da razmotri još jednom da li ima dovoljno argumenata da ova odluka ostane na snazi.