Peđa Drobnjak obezbedio UCLA donaciju Vukovima

1847

Osim što u Sportklub Superligi i Sportklub CEFL ligi su do sada neporaženi, ovih dana je SBB Vukove obradovala još jedna vest. Naime, oni su uspeli da realizuju nabavku polovne opreme, koja je na adresu „čopora sa Ade“ stigla sa prestižnog Univerziteta UCLA.

Naime, radi se o 16 kutija nove i polovne opreme (kopačke, rukavice, opreme za trening i slično). Do ove vredne donacije stigli su zahvaljujući proslavljenom košarkašu Predragu Drobnjaku, bivšem reprezentativcu Jugoslavije, koji je u periodu od 1998-2001 osvojio dva svetska zlata (Grčka i SAD) i jedno evropsko najsjajnije odličje. Drobnjak je deo svoje karijere proveo u NBA, u Sijetl Supersoniksima (2001-2003), Los Anđeles Klipersima (2003-2004) i Atlanta Houksima (2004-2005), pa ne treba da čude kontakti koje ima u SAD.

Upravo zahvaljujući Drobnjaku, ali i Predragu Kaluđeroviću, agilnom prijatelju beogradskih Vukova, odrađen je ceo posao. Velika zasluga Kaluđeroviću ide na ime samoinicijative koju je pokazao kada je kontaktirao ne samo UCLA, već i američku ambasadu da pomogne oko transporta opreme u Srbiju. Američka ambasada je prepoznala želju Kaluđerovića i Vukova, pa je Ryan Rowlands bio taj koji je učinio napor da oprema stigne u Beograd.

Da je veliki broj Srba u Americi u ovom sportu, govori i primer Steve Radičevića, poreklom Srbina, koji je do nedavno bio zadužen za football operations u UCLA. Kako saznajemo, Steve je planirao da uskoro poseti Srbiju, pa postoji realna mogućnost da to bude tokom ovog leta.

Zanimljivo je da Vukove i UCLA povezuju još dve stvari. Naime, Džon Embree, rođeni brat trenera Vukova Šona Embrija, bio je asistent trenera u UCLA. Takođe, hvatač Tejlor Embri, Šonov nećak, do prošle godine je igrao u UCLA, posle čega je potpisao za San Dijego Čardžerse, za koje će nastupiti kao ruki u narednoj sezoni.