Krune obezbedile plej of, kasno buđenje Vojvoda

536

Novi Sad Dukes  – Kraljevo Royal Crowns 17:22 (0:8, 0:8, 6:6, 11:0)

Stadion: FK „Kabel“. Gledalaca: oko 350.
Kretanje rezultata:
0:8 Strahinja Stepović pas 10 jardi ka Lazaru Ivanoviću, Dejvid Akins pretvaranje za 2 poena.
0:16 Džošua Henri trčanje 3 jarde, Stepović ka Željku Terziću za 2 poena.
0:22 Henri trčanje 12 jardi.
6:22 Marko Đanić trčanje 30 jardi.
9:22 Srđan Stanojev fild gol.
17:22 Marko Nikolić trčanje 2 jarde, Bojan Davidović pretvaranje za 2 poena.

Na Dunavskom štrandu Kraljevske Krune su proslavile pobedu nad Vojvodama – 22:17 i ulazak u plej-of. Novom Sadu predstoji težak zadatak da se u nastavku takmičenja izbori za mesto u završnici.

Divan sunčan dan u nedelju 20. maja, na Novosadskom stadionu FK „Kabel“ je preko 350 gledalaca provelo u izuzetno uzbudljivom sportskom dvoboju gostujućih Kraljevskih Kruna iz Kraljeva i domaćih Vojvoda. Utakmica je bila očekivano tvrda za oba tima. Ipak, od samog početka Krune su uspele da nametnu svoj tempo igre u napadu, a i ujedno da veći deo susreta dominiraju u odbrani. Sigrunom igrom Kraljevčani su savladali domaćine u Novom Sadu.

Krune su povele sa 8:0 i to pošto je kvoterbek Strahinja Stepović uputio pas od 10 jardi ka vajd-risiveru Lazaru Ivanoviću, te je uspešno pretvaranje postigao Dejvid Akins, za dva poena. Zatim su povećale razliku na 16:0, nakon što je raning-bek Džošua Henri trčanjem od tri jarde postigao tačdaun. Dodatne poene Krune su dobile kada je kvoterbek Stepović uputio pas ka tajt-endu Željku Terziću. Ovim rezultatom je završeno poluvreme.

Onda početkom treće četvrtine Krune su još jednom povećale razliku na 22:0 za goste sa Ibra. Henri je pretrčao 12 jardi do zone rivala.

U finišu treće četvrtine Novi Sad uspeva da poentira. Rezultat je 6:22, zahvaljujući trčanju od 30 jardi za tačdaun, raning-beka Marka Đanića. Na početku poslednje četvrtine Vojvode još jednom dolaze do “crvene zone” Kruna gde imaju četiri pokušaja za poentiranje. Tri puta Kraljevčani su odbili napade domaćina, a četvrti put Novosađani poentiraju za tri poena fild golom Srđana Stanojeva. U tom trenutku rezultat je 9:22 i Novosađani se bude, ali su rezultatski još daleko. U uzbudljivu završnicu utakmicu uvodi raning-bek Vojvoda Marko Nikolić, trčanjem od dve jarde za tačdaun i Bojan Davidović uspešnim pretvaranjem za dva poena. Na 17:22 Novosađani su imali još pet minuta da pokušaju preokret. Međutim zahvaljujući greškama domaćina i pribranosti Kraljevčana, utakmica i završava tim rezultatom 17:22.

Kraljevčani su se ovim pridružili SBB Vukovima i Mozzart Wild Boarsima, kao sigurni učesnici plejofa Sportklub Superlige Srbije.