4. VIKEND: Lideri Sportklub Superlige Srbije

659

Najviše tačdaunova ukupno – Lens Krizin (SBB Vukovi)

Posle četvrtog vikenda Sportklub Superlige Srbije, i dalje je po broju tačdaunova u čijem je postizanju direktno učestvovao, najefikasniji igrač šampionata kvoterbek Vukova Lens Krizin. On je zabeležio ukupno 15 tačdaunova, od čega je 11 puta asistirao igračima pasom za tačdaun, a 4 puta je trčanjem doneo radost svojoj ekipi, što ga je dovelo i na listu najboljih trkača. Krizinu za vratom i posle 4. kola diše zemljak iz Mozzart Wild Boarsa Met Džekson, ali ovog puta sa dva tačdauna manje, dok je treću poziciju zadržao, sa 9 tačdaunova, raningbek Kraljevo Royal Crownsa Džošua Henri.

Pogledajte tabelu najefikasnijih igrača Sportklub Superlige posle 4. kola:

Igrač klub Bačen pas Hvatanje Trčanje Ostalo Ukupno
Lens Krizin SBB Vukovi 11 4 15
Met Džekson Mozzart Wild Boars 11 2 13
Džošua Henri Kraljevo Royal Crowns 2 7 9
Đorđe Avramović Čačak Angel Warriors 8 1 9
Brendon Mekdauel SBB Vukovi 2 6 8
Vojislav Milenković Pančevo Panthers 8 8
Strahinja Stepović Kraljevo Royal Crowns 4 2 6

Najviše tačdaunova bačenim pasom – Lens Krizin (SBB Vukovi ) i Met Džekson (Mozzart Wild Boars)

Prvo mesto na listi najboljih kvoterbekova, baš kao i posle 2. i 3. kola, dele kvoterbekovi večitih rivala Lens Krizin i Met Džekson. Obojica su po 11 puta uposlili svoje saigrače za tačdaun, odnosno po tri puta u mečevima protiv Anđeoskih ratnika, tj. Pantera. Dvojica srpskih kvoterbekova, Đorđe Avramović (Angel Warriors) i Vojislav Milenković (Panthers), platili su danak međusobnog obračuna sa favorizovanim timovima, u kojima igraju Amerikanci, a u kojima su ubedljivo poraženi, pa su i na listi posustali. Na petoj poziciji se izdvojio Strahinja Stepović iz Kruna, koji je pored četiri bačena tačdauna imao i dva tačdauna trčanjem ove sezone.

Pogledajte tabelu najboljih kvoterbekova Sportklub Superlige posle 4. kola:

Igrač klub Bačen pas utakmica ekipe
Lens Krizin SBB Vukovi 11 4
Met Džekson Mozzart Wild Boars 11 4
Đorđe Avramović Čačak Angel Warriors 8 4
Vojislav Milenković Pančevo Panthers 8 4
Strahinja Stepović Kraljevo Royal Crowns 4 4

Najviše tačdaunova pasom/uhvaćen pas – Milorad Živković (Čačak Angel Warriors)

Milorad Živković, hvatač Anđeoskih ratnika, nije se upisao u poentere na meču protiv SBB Vukova, ali je zadržao prvu poziciju među igračima koji su uhvatili najviše tačdaun pasova. Sa dva tačdauna u poslednjem kolu, njemu se približio Nikola Tomić iz Mozzart Wild Boarsa, pa se čini da će trka u ovoj konkurenciji u poslednja tri kola biti vrlo zanimljiva, naročito kada se uzme u obzir da se u tabor Divljih veprova vratio i ubojiti Džeremi Pejton, koji je u svom prvom nastupu zabeležio jedan tačdaun.

Iz prikrajka vrebaju još dvojica od hvatačkog korpusa Divljih veprova, Filip Nedeljković i 17-godišnji Nikola Simović, kao i Bratislav Bošnjak, koji zbog privatnih obaveza nije nastupao za Pantere u poslednjem meču na “Čika Dači”

Pogledajte tabelu najboljih vajdrisivera Sportklub Superlige posle 4. kola:

Igrač klub uhvaćen utakmica ekipe
Milorad Živković Čačak Angel Warriors 5 4
Nikola Tomić Mozzart Wild Boars 4 4
Bratislav Bošnjak Pančevo Panthers 3 4
Nikola Simović Mozzart Wild Boars 3 4
Filip Nedeljković Mozzart Wild Boars 3 4

Najviše tačdaunova trčanjem – Džošua Henri (Kraljevo Royal Crowns)

Za Džošuu Henrija, raningbeka Kraljevo Royal Crownsa, slobodno se može reći da je možda i ključni čovek dosadašnjih uspeha, koji su mnoge iznenadili u ovoj sezoni. U velikom derbiju sa Blue dragonsima, uspeo je da se upiše još jednim tačdaunom trčanjem i tako na listi najboljih raningbekova pretekne do pre dva kola suverenog Brendona Mekdauela iz SBB Vukova. As “čopora” nije utrčavao sa loptom u end zonu, već je samo realizovao jedan pas Lensa Krizina u duelu protiv Anđeoskih ratnika.

Posleo odlične trkačke igre protiv Pančevo Panthersa, sa po dva tačdauna, vodećem dvojcu su pripretili raningbekovi Mozzart Wild Boarsa, legendarni Aleksandar Ristić Alf i Mihajlo Novaković. Oni sada imaju po četiri tačdauna trčanjem na svom kontu, i iz prikrajka vrebaju šansu da se do kraja prvenstva  umešaju u borbu za vrh. Među one koji su najviše puta utrčavali u end zonu, ušunjao se i Lens Krizin.

Pogledajte tabelu najboljih raningbekova Sportklub Superlige posle 4. kola:

Igrač klub trčanjem utakmica ekipe
Džošua Henri Kraljevo Royal Crowns 7 4
Brendon Mekdauel SBB Vukovi 6 4
Aleksandar Ristić Mozzart Wild Boars 4 4
Mihajlo Novaković Mozzart Wild Boars 4 4
Lens Krizin SBB Vukovi 4 4