Vojvode protutnjale Klekom

480

Klek Knights – Novi Sad Dukes  8:48 (0:27, 0:7, 0:7, 8:7)

Stadion: Božo Vučurović. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:
0:6 Marko Đanić vraćanje kikofa 95 jardi.
0:13 Nebojša Mirković pokupljen fambl u end zoni, Stanojev PAT.
0:20 Marko Nikolić pas 27 jardi ka Siniši Biliću, Stanojev PAT
0:27 Jakšić trčanje 27 jardi, Stanojev PAT.
0:34 Marko Nikolić pas 11 jardi ka Borisu Kuzmanoviću, Stanojev PAT
0:41 Canić trčanje 12 jardi, Stanojev PAT.
0:48 Mladen Knežević trčanje 2 jarda, Stanojev PAT.
8:48 Igor Vukoje trčanje 3 jarde, Milan Nikolić pretvaranje za 2 poena.

Vojvode su dominirale u Kleku tokom čitave utakmice i na kraju više nego zasluženo trijumfovale. Pitanje je da li bi bilo drugačije, da Vitezovi nisu doživeli šok već na samom startu, kada je Marko Đanić vratio početni kikof za tačdaun. Djuksi su došli do vođstva, koje više nisu ispuštale do kraja meča, već su ga samo uvećavali sve do poslednjeg minuta, kada su Klečani ipak supeli da postignu počasni tačdaun.

U prvoj četvrtini tačdaun za Vojvode je, posle pomenutog Đanića, postigao i defanzivni linijaš Nebojša Mirković, koji je u prvom drajvu Vitezova pokupio fambl u end zoni koji je ispustio startni kvoterbek domaćih Mlađan Zlatić.

U furioznoj prvoj deonici Novosađana, treći tačdaun postigao je hvatač Siniša Bilić, posle pasa od 27jardi kvoterbeka Marka Čanića. Napad Knightsa nikako nije funkcionisao, pa je usledila još jedna kazna u vidu trčanja za tačdaun Vanje Jakšića pa je već posle prve četvrtine ishod pobednik na ovom meču bio gotovo poznat.

U drugoj četvrtini odbrana Vitezova je uspela donekle da drži potentni napad gostiju, uspeli su čak i da preseku loptu protivničkom kvoterbeku i da je vrate na 17 jardi od end zone gostiju, ali napad nikako nije funkcionisao. Sa druge strane, Vojvode su do poluvremena još jednom poentirale, opet preko Bilića koji je ovaj put uhvatio pas od 11 jardi.

U drugom poluvremenu opao je malo i tempo utakmice, što je bilo za očekivati obzirom na visoko vođstvo Vojvoda. Novosađani su spustili nogu sa pedale gasa, a trener gostiju Džon Harper je dao šansu svim igračima. Usledila su još dva tačdauna Vojvoda, ali i jedan koji su postigli domaći igrači minut pre kraja meča. Počasne poene je utrčavanjem u end zonu postigao Igor Vukoje

Trener Vitezova Željko Đajić je čestitao Vojvodama na pobedi:

– Pošteno su nas pobedili. Opravdanja za ovaj poraz nema, oni su bili dominantni tokom čitave utakmice a mi smo pali već na početku kada smo primili tačdaunove iz kikofa i fambla u našoj end zoni. Posle nikako nismo uspeli da se vratimo u igru, jer su sve naše pokušaje zaustavljali odličnom odbranom. Mislio sam da mi u ovom meču imamo šansi čak i da pobedimo, ali sam se očigledno. Nama neostaje ništa drugo sem da nastavimo da treniramo. Iako se čini da je situacija po moj tim bezizlazna, moram da verujem u moj tim do kraja. Tako da se nadam da ćemo u sledećim utakmicama odigrati puno bolje i da ćemo uspeti da zabeležimo koju pobedu.