Veprovi prejaki za desetkovane Pantere

402

Mozzart Wild Boars – Pančevo Panthers 59:7 (7:7, 21:0, 21:0, 10:0)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: oko 200. Kretanje rezultata: 7:0 Aleksandar Ristić trčanje 7 jardi, Srđan Ružić PAT. 7:7 Vojislav Milenković pas 28 jardi ka Milivoju Vojtehu, uspešan PAT. 14:7 Met Džekson trčanje 1 jard, Ružić PAT. 21:7 Ristić trčanje 2 jarde, Ružić PAT. 28:7 Mihajlo Novaković trčanje 1 jard, Ružić PAT. 35:7 Džekson pas 32 jarde ka Džeremiju Pejtonu, Ružić PAT. 42:7 Džekson pas 11 jardi ka Nikoli Tomiću, Ružić PAT. 49:7 Novaković trčanje 7 jardi, Ružić PAT. 56:7 Džekson pas 31 jard ka Tomiću, Ružić uspešan PAT. 59:7 Ružić fild gol 47 jardi.

Trebao je da meč Divljih veprova i Pantera bude derbi kola, ali za utakmicu koja opravdava taj epitet potrebne su dve raspoložene i ravnopravne ekipe, što se nije dogodilo u ovom slučaju. Osim u prvoj deonici, dok su gosti imali snage da se bore, a domaćima ispadale lopte iz ruku posle pasova kvoterbeka Meta Džeksona, utakmica je bila zanimljiva i neizvesna.

Međutim, čim su Vajld borsi uspostavili najpre igru trčanjem, u čemu su prednjačili Aleksandar Ristić i Mihajlo Novaković, a zatim i igru kroz vazduh, prednost na kontu Kragujevčana je rasla. Sve se to zbivalo tokom druge i treće deonice, kada su Veprovi igrali gotovo bez greške. Odbrana više nije dozvoljavala gostima šansu da se približe šansi za poentiranje, često pružajući šansu napadu da iz povoljne pozicije krene u atake. Po tri tačdauna obeležila su taj period igre, a Mat Džekson je pustio ruku i pasovima ka povratniku Džeremiju Pejtonu, koji je u nekoliko navrata nagovestio da će biti veliko pojačanje, i Nikoli Tomiću u drugom poluvremenu dotukao rivala.

Sigurno je da bi otpor gostiju bio značajno jači da su došli na „Čika Daču“ u punom sastavu, ali je izostanak nekoliko standardnih prvotimaca, sa statusom vodećih i najiskusnijih igrača (B. Bošnjak, Beke, Stefanov, Ignjatovski…), bio prevelika prepreka za tim koji nema u svojim redovima Amerikance, već se oslanja isključivo na vlastite snage.

Do kraja meča se postavljalo samo pitanje sa kojim će rezultatom i razlikom Divlji veprovi slaviti u ovom meču, a vredno je pomenuti i poslednji šut, u ovom meču nepogrešivog Srđana Ružića, koji je pogodio fild gol sa udaljenosti od 47 jardi.