SPORTKLUB SUPERLIGA: Vitezovi traže slamku spasa protiv Vojvoda

454

Posle tri sezone u kojima se nisu igrali međusobni dueli Vitezovi i Vojvode će se u subotu (16 časova) ponovo sastati u Kleku na stadionu „Đuro Vučurević“. Oba dosadašnja duela dobili su Vojvode tesnim rezultatima, a oni su takođe i favoriti i u ovom meču, jer su mnogo bolje startovali u prvenstvu i posle dve uzastopne pobede u boljem raspoloženju dočekuju meč nego domaćini ovog meča.

Ipak Vitezovi će u svakom slučaju učiniti sve da pruže jak otpor gostima i da iskoriste svaku priliku ako im se ukaže da bi došli možda i do zlata vredne pobede koja im može dati krila da u preostalim utakmicama dođu do opstanka što je prevashodni cilj ove sezone podmlađenih Vitezova.

– Iako su oni veliki favoriti u ovom trenutku u odnosu na nas, mi se svakako nećemo predati. Gledaćemo da izučemo maksimum iz nas u ovom trenutku i da pokušamo da pobedimo. Znamo dobro od koga nam preti najveća opasnost a to su pre svega trkač Marko Đanić, vajd resiver Andrej Puškaš kao i odbrana Vojvoda koja igra jako dobro ove sezone – rekao je trener Vitezova Željko Đajić.

Tri poraza zaredom nisu demoralisali Klečane, koji će pokušati da se već u ovom meču, iako proglašeni autsajderima, pokažu koliko vrede.

– Spremali smo se za ovu utakmicu dve nedelje i verujem da ćemo spremni izaći na megdan Vojvodama, gde ćemo pokušati da ih iznenadimo kao što smo umalo iznenadili Zmajeve. Znam da moji momci vrede više od trenutnih rezultata i to ćemo morati pokazati što pre, mislim da je ovo prava utakmica za tako nešto – zaključio je Đajić.

Ofanzivni linijaš Marko Anović obećava veliku borbu Vitezova u meču sa Vojvodama:

– Očekujem tvrd i neizvestan meč nešto poput meča sa Zmajevima koji smo na kraju izgubili našom greškom. Mi ćemo se boriti maksimalno za svaki deo terena i nećemo se nikako predati tako lako. Želimo ovu pobedu više od svega, ona nam je jako potrebna pre svega rezultatski a onda i psihološki da se trgnemo i pokušamo da izborimo opstanak u Superligi. Mislim da imamo volju i želju da to i ostvarimo – rekao je Anović.