Sportklub Superliga: Krune iznenadile Pantere

624

Kraljevo Royal Crowns – Pančevo Panthers 42:14 (6:0, 22:6, 8:8, 6:0)

Stadion: Atletski stadion, Kraljevo. Gledalaca: preko 800. Kretanje rezultata: 6:0 Dejvid Ekins na pas od 58 jardi Strahinje Stepovića, neuspešan PAT. 12:0 Džošua Henri trčanje 24 jardi, neuspešan PAT. 20:0 Džošua Henri trčanje 22 jardi, uspešan PAT pasom na Željka Terzića. 20:6 Ivan Ilijevski trčanje 6 jardi, nuspešan PAT. 28:6 Džošua Henri na pas od 32 jardi Strahinje Stepovića, uspešan PAT pasom na Lazara Ivanovića. 28:14 Milivoj Vojteh na pas od 37 jardi Vojislava Milenkovića, uspešan PAT trčanjem Dejana Jovanovića. 34:14 Džošua Henri trčanje 10 jardi, uspešan PAT pasom na Željka Terzića. 42:14 Kristijan Zabunović trčanje 30 jardi, neuspešan PAT.

Kraljevske Krune su savladale Pančevačke Pantere i tako još više učinile zanimljivijom Sportklub Superligu Srbije. U fantastičnu atmosfera na stadionu pokraj Ibra, na više od 30 celzijusa u hladu, preko 800 posetilaca je imalo priliku da uživa u dobrom fudbalu dve ekipe i propratnom programu koji su pripremile Kraljevske Krune.

Kraljevčani su u u takmicu ušli sa respektom protivnika, ali i sa verom u svoj tim. Utakmicu su napadom otvorile Krune i već u drugoj akciji, pasom kvoterbeka Strahinje Stepovića na Dejvida Ekinsa, domaćini su poentirali. Ovim je Kraljevački napad odmah pokazao da će imati uspešan dan. Dobrom igrom ofanzivne linije koja je uspešno omogućila kvoterbeku da koristi pas igru sa korpusom hvatača uz kombinovanje igre trčanjem, pre svega na RB Henrija, napad je uspešno sprovodio zamisli trenera Gorana Seničića. Takođe je i odbrana Kruna nakon prvog uspešnog zaustavljanja napada gostiju, pokazala da će igrati na visokom nivou. Lajnbekeri Džoš Hepner i Nemanja Gajović, kao i defanzivni linijaš Ivan Beloica su često uspevali da probiju liniju Pančeva, ili da zaustave napade gostiju na samoj liniji skrimidža.

Panteri su imali probleme da povežu pas igru, a trčanja su im odlično zaustavljali defanzivana linija i lajnbekeri Kruna. Kvoterbek Pantera Vojislav Milenković je uspeo da poveže nekoliko puta pas igru, jednom i za TD, ist tako je dva puta uspeo da osvoji dosta jardi trčanjem, ali sve to nije bilo dovoljno da se nešto više postigne. Pančevci ni u odbrani nisu uspeli da nađu pravo rešenje da zaustave odličnog trkača domaćih Henrija, a i pasove domaćih. Takva igra doprinela konačnom rezultatu.

Posebni gosti na ovoj utakmici su bili mladi i deca bez roditeljskog staranja, štićenici  iz “Dečijeg SOS Sela”, kojima su Kraljevske Krune darovale besplatne sezonske karte, kao i učenicima od V do VIII razreda kraljevačkih osnovnih škola. Pored njih zahvaljujući glavnom pokrovitelju ove utakmice Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) iz Beograda, tu su bili i  kraljevački maturanti srednjih škola. Pored besplatnih sezonskih ulaznica Krune su organizovale na poluvremenu i nagradnu igru za publiku, gde je dečak koji je najdalje šutnuo loptu osvojio tortu u obliku terena za američki fudbal, sa RC grbom, dar lokalne poslastičarnice.

Najveću pažnju van terena je privukao nastup RC Marching Band-a, koji je na početku propratio izlazak Kruna na teren sa prepoznatljivom pesmom tima “We Are Ready”, zatim intonirao himnu, a tokom utakmice sa tribina, prigodnim džinglovima pozdravljao TD-ove Kruna. Da bi na poluvremenu izveo nekoliko popularnih muzičkih numera, oduševivši sve prisutne na stadionu pokraj Ibra.

Odmah, već predstojećeg vikenda tim Kraljevo Royal Crowns-a dočekuje ekipu Beograd Blue Dragons-a, ova utakmica će se odigrati 05. maja sa početkom od 15 h. A, Pančevo Panthers-i za vikend odlaze na još jedno gostovanje, Kragujevačkim Mozzart Wild Boars-ima.