FLEG LIGA: Turnir grupe Jug u Kraljevu

1387

Počinje Fleg liga Srbije, u subotu 28. aprila, sa početkom od 13 h, na Atletskom stadionu pokraj Ibra u Kraljevu, odigraće se prvi turnir u 2012 godini. Na ovom turniru, koji  organizuje klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns, sastaće se šest timova grupe Jug: Kraljevo Royal Crowns, Kragujevac Wild Boars, Pirot Vitezovi, Čačak Angel Warriors, Jagodina Strawberry Celts i Bor Golden Bears. Utakmice će se igrati uporedo, na dva obeležena terena.

Problem odustajanja u posledni čas velikog broja timova od učešća u ligi, tišti sve ostale timove koji su učesnici fleg lige, jer zbog neodgovornosti drugih, nov raspored je odložio i mnogo otežao sprovođenje takmičenja.

Povodom promene sastava grupa i usled odustajanja od takmičenja nekih klubova ove godine, Bojan Manojlović, predsednik Pirotskog kluba, koji već nekoliko godina istraje u radu sa fleg selekcijama, kaže:

– Početak ovogodišnje Fleg lige prate brojne promene i iznenađenja, od odustajanja nekih timova, pa samim tim odlaganja prvog turnira, preko nejednako formiranih grupa po broju timova do preterane razlike u broju planiranih utakmica koje treba timovi da odigraju. Mnogi fleg timovi se poodavno spremaju i željno očekuju početak lige.

Lazar Ivanović, glavni trener fleg tima Kruna kaže:

– Naš fleg tim praktično nema pauzu u treninzima tokom cele godine. Okupljamo 24 dečaka, od kojih je veliki broj već godinama u našem klubu, tako da očekujemo dobar plasman na prvom turniru.

Izjava Svetislava Veselinovića, igrača Kruna pokazuje veliku želju za igrom:

– Očekujem da će se konačno sve ekipe skupiti kako treba na jednom turniru i da ćemo se svi pokazati u najboljem svetlu, jer u fer pleju i sa sportskim duhom, nema gubitnika.