SPORTKLUB SUPERLIGA: Čačani bez preokreta, favoriti lako

423

Čačak Angel Warriors – Kraljevo Royal Crowns 26:33 (6:14, 0:13, 14:0, 6:6)

Stadion: „BIP“. Gledalaca: oko 250.

Kretanje rezultata: 0:7 Strahinja Stepović trčanje 1 jard, Stepović uspešan PAT. 0:14 Stepović trčanje 1 jard, Stepović PAT. 6:14 Đorđe Avramović pas 45 jardi na Milorada Živkovića, neuspešan PAT. 6:20 Džošua Henri trčanje 10 jardi, neuspešan PAT. 6:27 Henri trčanje 18 jardi, Stepović PAT. 13:20 Mihailo Josović vraćanje kikofa 96 jardi, Filip Maksimović pretvaranje za 2 poena. 20:27 Avramović pas 90 jardi na Živkovića, uspešan PAT. 26:27 Avramović pas 70 jardi za Živkovića, neuspešno za 2 poena. 26:33 Henri trčanje 4 jarde.

Kraljevačke Krune su trijumfovale na teškom gostovanju u Čačku. Posle veoma neizvesne borbe na terenu, domaći tim Anđeoskih ratnika je savladan rezultatom 26:33.

Pred oko 200 gledalaca odigrana je utakmica 3. kola Sportklub super lige Srbije između timova američkog fudbala iz Čačka i Kraljeva. U prvom delu utakmice inicijativu su imali gosti, koji su uspešno vođenim akcijama, što pasovima, što trčanjem, osvajali iznova i iznova jarde i postizali poene.

Čačanski ratnici u prvom delu utakmice nisu imali adekvatan odgovor na napad Kruna, a i napad domaćih nije funkcionisao najbolje. na poluvremenu gosti su otišli sa značajnom razlikom od 21 poen, na odmor. Međutim već na samom početku dugog pouvremena, vraćanjem kikreturna za tačdaun, Čačani su pokazali da se ne predaju tako lako i da će se boriti do poslednjeg minuta susreta. Isto tako na početku drugog dela utakmice Kraljevčani su imali peh da im se povredi jedan od najboljih defanzivaca Marko Topličević, koji je sve do kraja utakmice bio zadržan u bolnici.

Čačani su se u nastavku utakmice, sa mnogo boljom igrom približili Krunama na samo poen razlike, 26:27. Ostalo je nekih sedam minuta do kraja susreta, kada su treneri Kruna sa mudro raznovrsnim akcijama uspeli da odrade dobar “time management”, trošeći više od pet minuta kroz jedan drajv napada. Pred kraj utakmice se odvijala prava drama na terenu, Krunama je poništen jedan TD zbog holdinga, a Čačanima je isto tako poništen jedan TD zbog nelegalne formacije. Ali je RB/DB Kruna na kraju stavio tačku na ovaj susret, prvo postigavši u napadu još jedan od niza tačdaunova, a zatim i u odbrani presekavši pas Čačana. Tako je napad gostiju ovaj susret priveo kraju.

Kraljevčani su ovom pobedom podigli samopouzdanje i nivo igre pred susret sa pančevačkim Panterima, koji će se odigrati 22. aprila na stadionu pored Ibra, a Čačani imaju dve nedelje pauze do susreta u prestonici sa aktuelnim prvakom, beogradskim Vukovima.

Pančevo Panhters – SBB Vukovi 22:45 (7:14, 7:7, 0:12, 8:14)

Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca: oko 400.

Kretanje rezultata: 0:7 Lens Krizin pas 41 jardu ka Saši Petakoviću, uspešan PAT. 0:14 Krizin trčanje 33 jarde, uspešan PAT. 7:14 Vojsilav Milenković pas 31 jard ka Milivoju Vojtehu, uspešan PAT. 7:21 Brendon Mekdauel trčanje 6 jardi, uspešan PAT. 14:21 Milenković pas 7 jardi ka Ivanu Ilijevskom, uspešan PAT. 14:27 Krizin pas 3 jarde za Mekdauela. 14:33 Mekdauel trčanje 45 jardi. 14:39 Pavle Plamenac trčanje za 25 jardi. 14:45 Vojin Milić pas 37 jardi ka Petakoviću. 22:45 Milenković pas 30 jardi za Todorovića, pretvaranje za 2 Jovanović.

Utakmica je odigrana pred oko 400 gledalaca po lepom vremenu. Dok je u prvom poluvremenu utakmica bila poprilicno izjednacena u drugom poluvremenu su vukovi bili bolji tim i odneli na kraju ubedljivu pobedu iz Panceva. U prvom napadu su gosti već u prvoj akciji postigli prve poene na meču a posle fambla QB-a Milenkovića došli do lopte i lako postigli i drugi TD. Po jedan napad na obe strane je završio pantovima ali na samom početku druge četvrtine bude se i domaćini i QB Milenković baca pas ka Milivoju Vojtehu za prve poene domaćina. Do kraja poluvremena oba tima postižu po jedan TD a 3 sekunde pre kraja kiker gostiju Matovic promasuje FG i na poluvreme se odlazi sa rezultatom 14-21.

Drugo poluvreme mnogo bolje otvaraju gosti sa dva brza TD. Posle prvog TD domaćini uspevaju da izblokiraju ekstra poen pa gosti do kraja pokušavaju akcijama za 2 poena koje ni jednom nisu pretvorili u poene. U drugom poluvremenu napad domaćina je lošije funkcionisao sve do pred sam kraj kada Milenković uspeva da pronađe WR Todorovića u end zoni. Pre toga na mesto QB u gostujućem timu ulaze obe rezerve i jedan od njih (Vojin Milić) uspeva da baci TD pas ka Petakoviću.

Mozzar Wild Boars – Klek Knights 41:0 (14:0, 13:0, 14:0, 0:0)

Stadion: pomoćni „Čika Dače“. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata: 7:0 Aleksandar Ristić trčanje 20 jardi, Predrag Ružić PAT. 14:0 Met Džekson pas 25 jardi ka Nikoli Tomiću, Ružić PAT. 20:0 Mihajlo Novaković trčanje 40 jardi. 27:0 Novaković trčanje za 1 jard, Ružić PAT. 34:0 Džekson pas 32 jarde za Filipa Nedeljkovića, Ružić PAT. 41:0 Stefanović pas ka Barjaktareviću, Ružić PAT.

Iako pobeda domaće ekipe nije dovođena u pitanje, očekivao se nešto neizvesniji meč na pomoćnom terenu stadion Čika Dača. Gostujuća ekipa je došla sa samo 19 igrača što je u startu bila otežavajuća okolnost po njih. Sa druge strane, nakon poraza u drugom kolu, Veprovi su imali želju da pred domaćom publikom pokažu da sezona još nije gotova i da će biti glavni konkurenti za titulu.

Počelo je ispucavanjem Veprova. Klek je imao prvi posed lopte ali odbrana domaćih nije dozvolila napredovanje na terenu. Primorani da ispucaju loptu, Vitezovi su predali posed lopte Veprovima i napad je prvi put izašao na teren. Već nakon par akcija, Aleksandar Ristić je pronašao svoj put do protivničke end zone i postigao prve poene na utakmici – 7:0, PAT Srđan Ružić.

Odbrana Veprova je dominantnom igrom zaustavljala svaki pokušaj gostujuće ekipe, dok je napad bio efektan i nije opraštao greške. Met Džekson, kvoterbek Veprova, najpre pronalazi Nikolu Tomića pasom za 25 jardi i tačdaun – 14:0, PAT Ružić.

U drugoj četvrtini, domaći su nastavili da dominiraju terenom. Mihailo Novaković je imao odlično trčanje za 40 jardi ali ipak nije uspeo da postigne tačdaun, što je ispravio još jednim trčanjem za 1 jard – 20:0, PAT neuspešan. Nakon toga, Novaković je zabeležio još jedan tačdaun za vođstvo od 27:0, PAT Ružić.

Napad Vitezova je u nekoliko navrata uspeo da pas igrom osvoji veliki deo terena ali nisu imali dovoljno snage da dođu do ozbiljnije šanse za poentiranje. Dva odlična hvatanja igrača sa brojem 81 uz nešto lošiju reakciju Darka Cvetkovića pružili su nadu gostima da će možda uspeti da poentiraju. Ipak, već u sledećoj akciji,  iskusni Cvetković reaguje mnogo bolje i deflektuje loptu koju kupi Ivan Radojičić.

Veprovi predvođeni Džeksonom, postižu novi tačdaun,  pasom ka Filipu Nedeljkoviću za 32 jarda – 34:0, PAT Ružić. Nakon ovoga, mesto kvoterbeka u Veprovima zauzeo je Stefan Stefanović koji je kasnije uposlio Mijata Barjaktarevića pasom za tačdaun – 41:0, PAT Ružić.

U poslednjoj četvrtini, gostujući tim je zabeležio jednu presečenu loptu ali je Stefanović uspeo da obori igrača negde oko polovine terena. Rezultat je do kraja ostao nepromenjen – 41:0 za domaće. Sa malim brojem igrača, Klek nije mogao da pruži veći otpor ali na kraju su dobili aplauz podrške od domaće publike i igrača Veprova.

Veprovi, sa druge strane, delovali su dosta ubedljivije nego u prva dva kola. Napad je delovao uigranije, a obrana dosta odlučnije. Ostaje nam da sačekamo sledeće kolo, kada će u Kragujevac doći Pančevo Panteri, što će sasvim sigurno biti derbi kola.