PLS SEVER: Oproštaj Grofa Mede Lončine protiv Celtisa

539

Ovog vikenda će se u okviru 4. kola Prve lige Srbije, grupe Sever odigrati samo jedan meč i to onaj u Somboru, gde će Celtisi dočekati Grofove iz Novog Kneževca. Drugi meč koji je trebao da se igra ovog vikenda, između vrbaških Lovaca i Mamuta iz Kikinde, otkazan je zbog kadrovskih problema gostujuće ekipe i biće registrovan službenim rezultatom u korist Hantersa.

Dok su Somborci na sedmom nebu, posle bitnih pobeda u prethodne dve utakmice, koje su ih lansirale na vrh tabele i definitivno izbacile kao glavne favorite iz severne divizije za povratak u Superligu Srbije, u ekipi Grofova vlada potpuno suprotna situacija. Posle 2 startna poraza pred svojim navijačima dolaze na noge favoritu.

Međutim, ono što će obeležiti ovaj meč i zbog čega će nesumljivo svaki igrač Grofova ući sa posebnom željom i pojačanom emocijom, je činjenica da će on biti i oproštajni od korpulentnog dvadesetdvogodišnjeg tekla ofanzivne linije Milivoja Lončine. Naime, on će posle četiri godine provedene u Grofovima završiti karijeru, jer kreće put Kanade gde je našao zaposlenje.

– Pošto mi je ovo poslednja utakmica u voljenom klubu nadam se dobroj igri cele ekipe, fer i korektnom meču, koji će proći bez povreda. Bili bi ludi kada bi posle loših igara na startu pretili Somborcima, ali naravno da bih najviše voleo da se od dresa Grofova oprostim pobedom, pa tako ću i u ovom mom poslednjem meču dati sve od sebe, a znam da će i ostatak ekipe imati isti pristup.

Zanimljivo je da, iako iz Kikinde, Milivoju nikada nije bilo teško da putuje i bude jedan od najredovnijih na treninzima, čime je svakako stekao velike simpatije u ovom klubu. Potsetio se popularni Meda, kako ga saigrači zovu zbog konstitucije, početaka u svom klubu i rekao:

– Počev od prve utamice u juniorskoj ligi 2009. pa do sad, mogu reći da sam proveo lepe godine u klubu. Veoma mi je drago što sam bio član ovog tima i što sam imao priliku da upoznam ove ljude koji su mi zaista prirasli uz srce. Posebnu bih se zahvalio, upravi kluba i trenerima koji su mi od prvog meča ukazali poverenje i postavili me za nezamenljivog člana ofanzivne linije Grofova. Kad god se u budućnosti bude ukazala prilika, sa radošću ću svraćati u klub, a dotle ću se truditi da se Kanadom pronese dobar glas o Grofovima i američkom fudbalu u Srbiji uopšte. Drago mi je da sam bio deo priče o američkom fudbalu u Srbiji – zaključio je Milivoj svoju priču, a pečat će joj dati u nedelju na terenu.

 

 Prva liga Srbije – Grupa Sever

ČETVRTO KOLO: Sombor Celtis – Novi Kneževac Grofovi, stadion “PIK Sombor”  (nedelja 15 časova), Vrbas Hunters – Kikinda Mammoths otkazano. Sirmium Legionari slobodni.