SPORTKLUB SUPERLIGA: Zmajevi kroz iglene uši u Kleku

677

Klek Knights – Beograd Blue Dragons 26:27 (8:8, 0:6, 0:0, 18:13)

Stadion: “Vitezovi”. Gledalaca: oko 100.

Kretanje rezultata:
8:0 Milan Nikolić trčanje 11 jardi, Igor Vukoje pretvaranje za 2 poena.
8:8 Nikola Davidović vraćen fambl 1 jard, Marko Baković pretvaranje za 2 poena.
8:14 Marko Baković trčanje 11 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
8:20 Marko Božić vraćanje intersepcije 60 jardi, neuspešno pretvaranje za 2.
14:20 Igor Vukoje trčanje 1 jard, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
14:27 Željko Kostić trčanje 12 jardi, Stefan Milutinović uspešan PAT.
20:27 Igor Vukoje pas 37 jardi za Bojana Milanovića, neuspešno za 2 poena.
26:27 Darko Pavlović vraća fambl posle onside za tačdaun, neuspešno za 2 poena.

U retko viđenoj drami na ovim prostorima, Zmajevi su ipak uspeli da odbrane poslednji juriš Vitezova i na kraju zasluženo pobede. Naime, na 1:08 do kraja, Vitezovi su postigli tačdaun dubokim pasom kvoterbeka Igora Vukoja ka tajtendu Bojanu Milanoviću od 37 jardi.

Pošto nisu uspeli da pretvore za 2 poena, što će se pokazati kao kobna greška, jer nisu šutali PAT, rezultat je glasio 20:27 za Zmajeve. Usledio je onsajd kik koji je kiker Dragomir Milanović poslao malo jače iza prve linije Zmajeva. Ta lopta je odskočila od zemlje i kotrljajući se završila u end zoni Zmajeva. Pokupio ju je Darko Pavlovic igrač specijalnog tima Vitezova i sudije su dosudile tačdaun za Vitezove.

Vitezovi ne bi bili Vitezovi da ne žele pobedu pa su ponovo umesto šuta za jedan poen krenuli u pretvaranje za 2 poena. Kako ponovo nisu uspeli rezultat je glasio 26:27 za Zmajeve. Upravo se ovde videlo koliku su grešku Vitezovi načinili što kod prethodnog TD nisu išli na pretvaranje za 1 poen. Vitezovi su ponovo pokušali nešto slično sa onsajd kikom i ako je lopta ponovo poskakivala po terenu ipak su je pokupili igraci Zmajeva na svojih 30 jardi. Usledila su 2 nil dauna za kraj od strane Zmajeva jer Vitezovi nisu imali više ni jedan tajm-aut.

Sam početak utakmice pripao je domaćinima na ovoj utakmici, koji su nakon uspešne rivers akcije od 11 jardi poentirali preko Milana Nikolića. Usledio je momentalan odgovor Zmajeva koji su uspešno priveli svoj drajv na 1 jard od end zone Vitezova a zatim su poentirali tako što je nakon snika QB Zmajeva Lazara Sporina koji je famblirao u end zoni Vitezova loptu pokupio OL Nikola Davidović. Zanimljivo na sličan način OL Nikola Davidović je poentirao i prošle sezone takođe na meču sa Vitezovima.

U drugoj četvrtini posle neuspešnog drjva Vitezova Zmajevi su ponovo dobili loptu i nakon lepog drajva uspeli su da postignu novi TD preko Marka Bakovića koji je istrčao 11 jardi za nove poene Zmajeva. S obzirom da nisu uspešno pretvorili za 2 poena rezultat je glasio 14:8 za Zmajeve. To je inače bio i konačan rezultat poluvremena jer Vitezovi nisu uspeli da do kraja poluvremena da poentiraju.

Treća četvrtina kao da je predstavljala zatišje pred buru, u njoj je jedino vredno spomena bio je interspecija koji su namestili Zmajevi na svojih 10 jardi na četvrtom daunu Vitezova koji su se nalazili u tom momentu na 25 jardi od end zone gostiju. Međutim takođe umesto da šutaju fild gol, pošli su u realizaciju četvrtog dauna, jer im je falilo 2 jarda do novog prvog.

Početkom poslednje četvrtine nakon novog neuspešnog drajva Zmajeva, domaći su ponovo krenuli u novi drajv, išli su veoma lepo međutim pri pokušaju jedne trik akcije, kad je RB Luka Škoric trebao da baci pas prema Igoru Vukoju, tu loptu su presekli defanzivci gostiju na svojih 30 jardi i vratili je za TD. Nakon ne uspelog pretvaranja za 2 poena početkom poslednje četvrtine Zmajevi su bili u vođstvu 20:8. Usledio je brz odovor Klečana koji su trčanjem QB Igora Vukoja od 5 jardi uspeli da smanje zaostatak na 14:20 jer nisu uspeli da ralizuju pretvaranje za 2 poena. Tad su Vitezovi na 5 i po minuta do kraja pokušali prvi put on sajd kik međutim nisu uspeli, Zmajevi su sigurno pokupili loptu koja nije ni prešla 10 jardi koliko je propisano. Usledio je lep drajv koji je krunisao RB Željko Kostić trčanjem od 12 jardi. Zmajevi su ovog puta pametno postupili i realizovali su svoj PAT sigurno. na satu je bilo ostalo da se igra još 2 minuta i pet sekundi. Potom je usledila već opisana drama na stadionu Vitezova.

Zanimljivo je da je ovakav meč odigran u jako teškim uslovima, jer je kiša padala skoro celu utakmicu kao i pred njen početak. Ono malo gledalaca, njih oko 100, je uživalo u zaista napetoj predstavi, u pravoj rovovskoj bitci do samog kraja.

– Sve čestitke ekipi Zmajeva na pobedi bili su danas ipak malo bolji rival u meču u kojoj je jedna ekipa morala da pobedi, Vitezovima ostaje da žale za prilikama koje su im se ukazale na kraju meča. Igrali smo hrabro i odvažno i nismo se predavali do kraja. S obzirom na dramu kakva ovakva utakmica nosi čestitke obema ekipama na fer i korektnoj igri tokom celog meča koju su pružili – rekao je trener Vitezova Željko Đajić.

Zmajevi su posle uzbudljivog meča bili prezadovoljni što su uspeli da iščupaju pobedu u Kleku.

Utakmica je bila jako teška i neizvesna, čemu su u mnogome doprineli loši vremenski uslovi koji su onemogućili kvalitetnu igru pasom. Zbog toga smo bili primorani da forsiramo trčanje, čega je odbrana Kleka bila svesna i prilično otežala naše namere. Na kraju smo čak bili na ivici poraza, zbog spretno izvedenog onsajd kika, ali je sreća ipak bila na našoj strani. U narednu utakmicu sa Djuksima ulazimo sa dve pobede i sigurno ćemo napasti i treću. Nadam se da će i gledaoci kraj malih ekrana imati priliku da vide to – rekao je Nemanja Novaković, ofanzivni koordinator Plavih Zmajeva.

Galeriju sa ovog meča možete pregledati na našoj oficijalnoj facebook fun strani.