Celtisi jači u derbiju Severa

445

Sombor Celtis – Vrbas Hunters 16:7 (6:0, 0:7, 0:0, 10:0)

Stadion: „PIK“. Gledalaca: oko 400. Kretanje rezultata:

6:0 Davor Stojanović pokupljen fambl u end zonu.
6:7 Darko Marojević trčanje 15 jardi, Nikola Skuban uspešan PAT.
14:7 Branko Radošević pas 30 jardi za Darka Lugumerskog, Boris Papić pretvaranje za 2 poena.
16:7 sejfti, panter izašao u aut u end zoni.

Derbi Severa pripao je somborskim Celtisima. Obzirom da su bili slobodni u prvom kolu, startovali su pobedom u novoj sezoni Prve lige Srbije, trijumfovavši protiv starog rivala, ekipe Lovaca iz Vrbasa.

Utakmica je krenula žestoko već u prvom drajvu Vrbašani ispuštaju loptu pred svojom end zonom gde se najbolje snalazi iskusni lajnbeker domaćih Davor Stojanović kupi fambl u end zoni i donosi rano vodstvo Cetlisima. NA početku druge četrvrtine Huntersi prelaze u vodstvo posle tačdauna Darka Marojevića i uspešnog PATA Nikole Skubana.

Što je utakmica dalje odmicala odbrane su bile na visini zadatka, u prilog čemu govori podatak da su Celtisi pokupili 3 fambla i jednom presekli loptu dok su Hantersi imali 3 presecanja.

Najzanimljiviji deo utakmice su svakakako bila zadnja 2 minuta. Posle uhvaćenog fambla odbrane, kvoterbek Branko Radošević baca idealan pas za Darka Lugumerskog na 8 jardi od end zone, Darko u svom stilu rešava situaciju 1 na 1 i postiže svoj prvi tačdaun ove sezone za 12:7. Runing-bek Boris Papić pretvara za 2 poena i povećava rezultat na 14:7. Sledeći napad Hantersi su krenuli sa 10tak jardi od svoje endzone, odbrana celtisa je, kao i mnogo puta pre toga, na visini zadatka nedozvoljava prvi daun i Vrbašani su primorani da pantuju. Posle velikog pritiska odbrane Celtisa panter Vrbasa izlazi iz endzone sa loptom pravi sejfti i postavlja konačan rezultat ove utakmice 16:7

Niko u reodvima domaćih nije krio oduševljenje pobedom, kao ni kapiten Predrag Madić, koji je igrao ovu utakmicu pod temeraturom:
– Zadovoljan sam pre svega rezultatom, odbrana je uradila odličan posao i mogu slobodno da kažem donela pobedu. Utakmica je bila tvrda, kao i svaki put sa Vrbašanima zahvalio bih se i našoj vernoj publici na bodrenju.

Sličnog mišljenja je i ofanzivni tekl Celtisa Vladimir Sotin:
– Utakmica je bila teška. Zadovoljan sam našom igrom, prednost je donela naša fizička pripremljenost i želja za pobedom. Zaslužena pobeda i čestitka svim mojih suigračima na zalaganju kao i protivnicima na sjajnoj borbi i korektnoj utakmici. Želim da se zahvalim našoj publici na sjajnoj podršci,bili su nam danas 12. igrač na terenu.

PRVA LIGA SRBIJE – GRUPA SEVER

Kikinda Mammoths

1

1

0

19:6

Sombor Celtis

1

1

0

16:7

Vrbas Hunters

2

1

1

56:16

N. Kneževac Grofovi

1

0

1

6:19

Sirmium Legionaries

1

0

1

0:49