Embri među Gorštacima, IFAF objavio dogovor sa Srbima

561

Selektor nacionalnog tima Srbije već je krenuo obilazak klubova, tokom kojih će se upoznati sa potencijalom igrača širom Srbije. Prvo je otišao u komšiluk, pa se na terenu FK Milutinac pojavio kako bi posmatrao trening Zemun Gorštaka.

Čini se da su mu na prvo gledanje najviše su mu za oko zapali hvatač Stefan Bukumira, novo pojačanje Gorštaka  iz Novog Kneževca, kvoterbek Dobrosav Manić, kao i sam trener Igor Ilić.

– Očigledno je da se ekipa dosta trudi u radu, ali i da ima puno mesta za napredak. U životu ne priznajem drugo mesto, pa neću ni u mečevima Evropskog prvenstva C grupe. Zato me ne zanima ko je iz kog kluba, već će igrati i trenirati oni koje smatram najboljima. Tu neće biti protekcije, a to je nešto što već znaju i igrači Vukova, čiji sam trener – rekao je Šon Embri prilikom obilaska Gorštaka.

Tokom razgovora sa zvaničnicima Gorštaka, Embri je rekao da će mu asistent biti Ruben Drouns, ali i da želi da napravi stručni štab od domaćih trenera, koji bi učili od njega i nastavili sa dobrim radom i po njegovom odlasku iz Srbije.

Zanimljivo je da je danas i na zvaničnom sajtu IFAF osvanula vest o dogovoru Srpske asocijacije američkog fudbala i Embrija, uz link ka sajtu naše Asocijacije. Originalnu vest, možete videti i pročitati na oficijalnom glasilu IFAF (International Federation of American Football).