Kvoterbek Garsija novi trener Indiansa

552

Filip Garsija, 26-godišnji Amerikanac, novi je trener „Indiansa“. On će u predstojećoj sezoni voditi ekipu koja se ove sezone takmiči u nacionalnog ligi, u okviru Prve lige Jug. Osim uloge glavnog trenera, Garsija će igrati na poziciji kvoterbeka.
Ove sezone, čelnici kluba su se odlučili za provereno dobar model angažovanja trenera iz Amerike koji će ujedno biti i igrač. Poučeni dobrim iskustvom svojih kolega iz drugih ekipa, od ove sezone uloga glavnog trenera „Indiansa“ poverena je Filipu Garsiji, 26-godišnjem momku iz Dalasa, koji iza sebe ima bogato igračko i trenersko iskustvo.

Garsija je u prethodnom periodu bio član nekoliko koledž timova američkog fudbala, a ono što je posebno privuklo pažnju upravi kluba je njegovo trenersko iskustvo, posebno u radu sa mlađim kategorijama. U svojoj dosadašnjoj karijeri, Filip Garsija je igrao na različitim pozicijama, ali se najviše isticao na poziciji kvoterbeka (QB) i raningbeka (RB): Southeast High School (QB,SS,LB & P), Vermilion Community College (QB), Oklahoma Panhandle State University (QB&RB), Tabor College (QB, WR), Arena fudbal dve godine (QB, WR, SS).

Mladi Amerikanac je već doputovao u Inđiju, a sa ekipom je obavio i prve treninge. Prvi utisci se polako sležu.

– Volim što sam došao u Srbiju. Mislim da je ovo divna zemlja, dopada mi se. Sa igračima sam obavio već prve treninge i moje prve impresije su da su to veoma talentovani, mladi igrači, spremni da igraju i pobeđuju. Motivisani su, što je veoma dobro za nas. Klub je mlad, postepeno raste i razvija se, i u njemu te tretiraju kao da si u porodici. Organizacija je stvarno odlična – izjavio je novi glavni trener i prvi kvoterbek „Indiansa“.

Kada su u pitanju planovi i ambicije, Filip Garsija nije skrivao optimizam.

– Moj je plan da ekipu uvedem u Superligu državnog prvenstva. Želim da pobeđujemo. Radićemo mnogo više nego ostali timovi i ni pred kim se nećemo povući – zaključio je Garsija svoju prvu izjavu za „Indianse“.

Prve reakcije među igračima zbog dovođenja novog kvoterbeka i glavnog trenera su pozitivne. Jedan od kapitena, Ivan Prskalo, nije skrivao svoj optimizam:

– Prvi utisci su stvarno odlični. Nismo znali šta tačno da očekujemo od novog trenera, ali on nas je svojom otvorenešću i željom da što pre upozna tim sve pridobio. Niko se u američki fudbal ne razume bolje od samih Amerikanaca. Čini mi se da će podići nivo naše igre u svakom slučaju. Pogodilo se i to da se njegov stil igre skroz poklapa sa našim. Vrlo je opušten, ali u isto vreme i strog kad treba. Sve u svemu, očekujem mnogo od trenera i mislim da neće biti problema ove sezone – rekao je Prskalo.

Pravu sliku o igračima i znanjem koje su „Indiansi“ sticali godinama unazad, Filip Garsija će steći predstojećeg vikenda jer će naš tim odigrati prijateljski, tzv. skrimidž meč sa ekipom „Legionari“ iz Sremske Mitrovice.

Kao što je već poznato, uprava kluba KAF „Indians“ je u decembru prošle godine prekinula uspešnu saradnju sa trenerom Kostom Stojakovićem koji je ekipu „Indiansa“ vodio dve godine. „Indiansi“ će u prvom kolu Prve lige Srbije – grupa Jug ugostiti ekipu iz Požarevca.