Srpske sudije na Lemonijeovoj klinici u Budimpešti!

578

Korak sa napretkom američkog fudbala u Srbiji, kao njegov sastavni i vrlo bitni deo, trude se da održe i ljudi u crno-belom. Tako će 15 srpskih sudija učestvovati na klinici u Budimpešti, koja održava se ovog vikenda, odnosno od 11. do 12. februara 2012. godine. Gost predavač je Bill LeMonnier, sudija iz Sjedinjenih Američkih Država, koji trenutno sudi kao referee u Big10konferenciji i u Arena Football League.

Bill LeMonnier sudi od 1973. godine i tokom 18 sezona sudjenja u Big10 konferenciji LeMonnier je sudio 12 Bowl utakmica medju kojima se izdvajaju  Fiesta Bowl, Orange Bowl, Cotton Bowl, Holiday Bowl, Pigskin Classic, Texas Bowl, GMAC Bowl and  Independence Bowl i naravno proslogodisnji Tostitos BCS National Championship Game gde su igrali Oregon-Auburn.

U Arena Football Leage je sudio 8 godina. Sudio je kao referee Arena Bowl XVII. Pored ovih utakmica izdvaja se World Cup of American Football Championships u Kawasaki-ju, Japan, 2007 godine. Zanimljivo je da LeMonnier trenutno radi kao konsultant u vezi sudjenja pri USA Football i pod pokroviteljstvom NFL Youth Foundations pomaže mladim organizacijama u US vezano za sudjenje.

Pored sudjena u US LeMonnier je sudio i bio predavac na klinikama u mnogim  zemljama sirom sveta Japan, Mexico, Australija, Velika Britanija, Austrija, Panama. Pre klinike u Budimpešti, kliniku će održati u Nemačkoj.