Razvojni tim kreće sa radom, Voja zadužio br. 14!

686

Igra za Pančevo Pantere… Ima tri godine iskustva u američkom fudbalu… Prvi bačeni tačdaun na utakmici je najlepša stvar koje se seća iz američkog fudbala… Najviše želi da igra sa najboljim igračima i trenerima širom sveta i poboljša svoje fudbalskom umeće. Tako je u dalekom Teksasu, u četiri rečenice opisan kvoterbek Vojislav Milenković na sajtu Svetske federacije američkog fudbala (IFAF), kao deo razvojnog (developement) tima.

Voji je dodeljen broj 14, a biće jedan od 60 juniora iz 16 država sa različitih kontinenata rođenih 1993. i 1994. godine, koji će kroz nedelju dana treninga pokušati da se dokažu, ne bi li se kvalifikovali za neki od budućih rostera Tima sveta IFAF. Takođe, šest igrača (10%) iz svetskog razvojnog tima popuniće poslednja upražnjena mesta u Timu sveta koji će se 1. februara u Ostinu (država Teksas) suprotstaviti timu SAD.

– Naš zadatak je da popunimo poslednjih šest mesta u rosteru Tima sveta, ali i procenimo idealne za sledeću generaciju, koju ćemo odabrati među najperspektivnijim svetskim igračima. Nedelju dana provedenih među ostalim svetskim igračima omogućava onima koji igraju za Tim sveta u nekoj od narednih akcija da se mnogo prijatnije i lakše da se snađu u takvom okruženju – rekao je Greg Maršal, glavni trener Tima sveta IFAF.

Voja Milenković će imati priliku da 31. januara izađe na jednoiposatni skrimidž, na kome će se razvojni tim IFAF suprotstaviti Timu sveta IFAF na kompleksu stadiona Keli Rivs. Glavni trener razvojnog tima je Kanađanin Tim Endžer, dok su ostali treneri reprezenti Kanade, Francuske, Velike Britanije, Japana, Meksika, Španije i Švedske.

Među igračima, osim Srbije, predstavnike imaju Australija, Austrija, Brazil, Kanada, Danska, Finska, Francuska, Italija, Japan, Meksiko, Holandija, Norveška, Panama, Španija i Švedska. Evo kako je Greg Maršal govorio prvi put ispred Tima sveta: