Raskid Koste Stojakovića i Indijanaca

618

Kosta Stojaković neće više biti na čelu ekipe Indiansa, odlučeno je na sastanku uprave kluba. Nakon dvogodišnje uspešne saradnje i vođenja ekipe, Kosta Stojaković više neće biti glavni trener tima. Ta odluka je doneta na sastanku uprave kluba koja u novu sezonu želi da uđe sa reorganizovanim timom i novim, osveženim planovima.

Predsednik KAF Inđija Indians, Miloš Todorović, dao je i zvanično izjavu povodom donošenja ove odluke:

– Posle dve godine uspešne saradnje, Kosta Stojaković više nije trener Indiansa. To je samo jedna od, ali svakako najbitnija, posledica reorganizacije i novih planova koje klub želi da sprovede u narednoj godini. Za protekle dve godine urađeno je mnogo, kako na tehničkom, tako i na taktičkom planu, a pre svega na zajedništvu i timskom duhu. Tome svedoče i ostvareni rezultati i igra na terenu. Nikome Indiansi nisu bili lak zalogaj. Zbog toga i ostaje žal što u protekloj sezoni, sticajem raznih okolnosti, nismo ponovili uspeh iz pretprošle – plasman u prvu ligu.

Predsednik Todorović je dalje dodao:

„Rastali smo se fer i drugarski, onako kako smo i funkcionisali do sada. Poželeo bih Kosti, u svoje lično ime i u ima cele ekipe, puno sreće i uspeha, kako na privatnom tako i na profesionalnom nivou, a pre svega u radu sa reprezentacijom.

Dosadašnji trener, Kosta Stojaković, rekao je da je u klubu proveo dve lepe godine:

– Neke stvari su uspešno urađene, neke su započete i tek treba da se završe. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa ljudima u klubu, ali i sa igračima. Želim Indiansima sve najbolje u budućnosti – zaključio je sada već bivši trener Indiansa, koji je uspešnu igračku karijeru proveo u Novi Sad Dukesima.

Uprkos činjenici da Indiansi sada nemaju trenera, intenzivne pripreme za narednu sezonu traju od polovine novembra. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilika u proteklih mesec dana, tzv. „Bronx field” odn. teren kod OŠ Jovan Popović, više puta nedeljno je ispunjen igračima koji su počeli sa kondicionim treninzima.

Uprava kluba će u narednom periodu raditi na rešavanju pitanja glavnog trenera, a o odlukama će javnost biti blagovremeno obaveštena.