Za juniorsku titulu Panterima gradske počasti i 100.000 dinara (video)!

590

Panterima je priređen prijem u Zelenom salonu Gradske uprave Pančeva povodom osvojene titule u Juniorskoj ligi Srbije u američkom fudbalu, i tom prilikom Gradonačelnica Vesna Martinović uručila je ovom sportskom kolektivu novčano priznanje od 100.000 dinara.

Klub američkog fudbala Pančevo Panthers osnovan je 2003 godine i važi za jedan od najuspešnijih klubova kada je upitanju američki fudbal u Srbiji.

Panteri su ove godine uspeli da odbrane titulu u Juniorskoj ligi Srbije, u spektakularnom finalu na SRC Mladost, pred više od 1.000 gledalaca (video). Savladana je ekipa iz Čačka u poslednjim sekundama utakmice posle velikog rezultatskog preokreta. Kao nagradu za ovaj uspeh Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović dodelila je Panterima novčanu nagradu od 100.000 dinara i istakla da pančevački Panteri daju odličan primer omladini sa teritorije grada Pančeva

– Predvođeni glavnim trenerom Bojanom Kovačevićem pančevački Panteri su Juniorski prvaci Srbije već drugu godinu za redom i do dog uspeha stigli su bez i jednog poraza. Grad je i ranije pomagao klubu, ali ovo je zaista nešto posebno – rekao je tom prilikom predsednik Pantera Predrag Durlić.

– Panteri imaju svoje treninge svakog vikenda kod Hale sportova gde su uslovi na zadovoljavajućem nivou. Kao problem jedino ističu nedostatak zatvornog prostora tokom zimskog perioda kada sneg prekrije terene kod Hale – dodao je Durlić.

Na kraju je gradonačelnica istakla da je u zajedničkom dogovoru sa gradskim većnikom za omladinu i sport Nikolom Damnjanovićem odlučeno da zbog odličnih rezultata i same organizacije kluba, naredne godine u okviru projektnog finansiranja Pančevo Panters bude bolje rangiran.

(izvor: rtvpancevo.rs)