Ratnički napad na titulu preko Vojvoda

623

Na početku sezone Anđeoski ratnici su bili za nedovoljno upućene najveće iznenađenje starta Juniorske lige Srbije, da bi takmičenje u diviziji „Jug“ završili u velikom stilu. Skorom 4-0, uz fenomenalan poen količnik 207:73 u grupi u kojoj su protivnici bile ekipe sa tradicionalno dobrim juniorskim programima, pokazali su da jurišaju na titulu.

Međutim, oreol nemilosrnosti moraće da odbrane i na svom terenu u meču u kome niko nema pravo na grešku. Na svom bunjištu, na stadionu „BIP-a“, u nedelju od 13 časova, Ratnici iz Čačka će morati da odgovore na izazov koji će pred njih sigurno da postave Vojvode iz Novog Sada.

– Dogurali smo do polufinala, bili neporaženi u južnoj diviziji i to dosta govori o nama. Međutim, sada nam dolazi ekipa iz Novog Sada, vrlo kvalitetna i jaka. Dobro nam je poznato da su oni praktično reprezentacija Vojvodine, jer su sastavljeni od najboljih igrača juniorskog uzrasta iz više vojvođanskih klubova – rekao je glavni trener juniorskog tima Anđeoskih ratnika Saša Stojanović, a zatim nastavio: – Svakako da Vojvode zaslužuju veliko poštovanje, ali kakvi god da su, ko god da dođe u Čačak na naš teren, teško može do pobede. Spremni smo da iskoristimo prednost domaćeg terena, psihički i fizički stremimo ka cilju koji vidimo ispred sebe, a to je finale Juniorske lige Srbije.

Sa velikim poštovanjem o protivniku govori i raningbek Čačana Mihajlo Josović. On je jedan od velikog broja igrača Anđeoskih ratnika koji iza sebe već imaju veliko iskustvo igranja ne samo juniorskih, već i seniorskih utakmica.

– Vojvode su vrlo dobra i kvalitetetna ekipa, jer su stekli dosta iskustva tokom igranja prethodne seniorske sezone. Posle takmičenja u našoj diviziji, napokon ćemo imati podjednako dobrog protivnika. Do sada nismo imali većih problema, što znači da smo kao ekipa spremni i uigrani. Recept za pobedu u polufinalnom meču je prost, jer ko napravi manje grešaka imaće „mirno more“ do pobede – rekao je talentovani trkač iz grada na Moravi.

Pročula se vest da će Čačani u ovom meču nastupiti oslabljeni, obzirom da je lako moglo da se dogodi da kvoterbek Ilić ne bude u sastavu zbog odlaska na matursku ekskurziju. Školski kalendar mu nije išao na ruku, ali u taboru Ratnika smatraju da još nije izvesno da njega neće biti u sastavu i nadaju se da će jedan od ključnih igrača ipak moći da pomogne ekipi, što nam je potvrdio i predsednik Miloš Jevremović.