JLS: Stepović pojeo Vepriće (dopunjeni izveštaj)

682

Krаgujevаc Wild Boars  – Krаljevo Royal Crowns 27:42 (6:6, 7:14, 7:8, 7:14)

Stаdion : FK „Sušicа“. Gledаlаcа: oko 200. Kretаnje rezultаtа: 6:0 Stefаn Stefаnović pаs 5 jаrdi kа Đorđu Petroviću, 6:6 Nikolа Kovаčević trčаnje 20 jаrdi, 13:6 Stefаnović trčаnje 3 jаrde, Stefаn Jelić PAT, 13:12 Kovаčević trčаnje 15 jаrdi, 13:20 Strаhinjа Stepović trčаnje 1 jаrd, uspešno pretvаrаnje zа 2 poenа, 20:20 Stefаnović pаs kа Nikoli Simoviću 15 jаrdi, Jelić PAT, 20:28 Stepović trčаnje 13 jаrdi, Stepović pretvаrаnje zа 2 poenа, 20:34 Stepović trčаnje zа 5 jаrdi, 27:34 Stefаnović trčаnje 1 jаrd, Jelić PAT, 27:42 Stepović vrаćаnje fаmblа 75 jаrdi, Stepović uspešаn zа 2 poenа.

Posle visokog poraza od Čačana pred domaćom publikom, mladi Kraljevačani su trijumfovali rezultatom 42:27, na ni imalo lakom gostovanju u Kragujevcu. Ovom pobedom Kruna u diviziji Jug nova situacija garantuje zanimljiv nastavak Juniorske lige Srbije.

Aktuealni vicešampioni Srbije, Kragujevac Wild Boarsi dočekala su tim Kraljevo Royal Crowns, koji je, posle teškog poraza u prvom kolu, značajno kadrovski oslabljen došao na ovo gostovanje. Na predhodnoj utakmici Kraljevčanima su se povredila tri startera: TE Željko Terzić, OL Filip Aćimović i QB Strahinja Stepović. Srećom po Krune, Stepovićeva povreda nije bila ozbiljnija, pa je u Kragujevcu nastupio za svoj tim, dok Terzić i Aćimović su ostali van terena na ovaj utakmici. Ako se njima doda i WR Dimitrije Denović, koji se oporavlja od povrede zadobijene još u seniorskoj ligi, jasno je da je zdravstveni bilten Kraljevčana u izuzetno lošem stanju.

Osim njih u Kragujevcu nisu nastupili još tri startera Kraljeva: LB Ivan Beloica, OL Marko Vasović i WR Lazar Miletić, koji su trenutno na maturskoj ekskurziji. Sa svega 24, od ukupno 31. registrovanog igrača, Kraljevske Krune su igrale protiv Divljih Veprova sa svega 24 juniora, naspram 48 mladih Kragujevčana.

Međutim, na terenu je uvek 11 na 11. Na samom početku utakmice je izgledalo da će Kragujevčani lako izači na kraj sa Krunama, koje su već u prvoj akciji isforsiranim famblom u specijalnom timu izgubile loptu, a posle čega su Veprovi i ubrzo poentirali. Međutim, ubrzo posle početnog vođstva domaćina, napad Kraljevčana uspešno kreće sa akcijama i kapiten Stepović beleži prvi ulazak u end zonu protivnika za Kraljevo. Nakon toga rezultat se lomi, kao i sama igra na terenu. Jedna ekipa sustiže drugu, međutim gosti uspevaju da do poluvremena pređu u vođstvo i na odmor odu sa rezultatom 13:20.

U nastavku utakmice domaćini su pokušavali da sustignu prednost Kruna, koja se povećala na dva tačdauna. U igri, Kragujevčane je krasio mnogo bolji kik-return specijalni tim, dok su odbrana i napad Kraljevčana bili na visini zadatka. Možda i ključni detalj utakmice desio se dva minuta pre istek regularnog toka, kada su pri rezultatu od 27:34, Kraljevčani predali napad Verpovima koji su krenuli sa nekih 40 jardi svoje strane terena.

Usledio je pas QB Stefana Stefanovića na iskusnog WR Stanka Kasalovića, koji je uspeo da uhvati loptu, ali ne i da je osigura dobro, već je isfamblovao nakon odličnog zajedničkog obaranja igrača odbrane Kruna, LB Nemanje Gajovića i FS Milana Bukare. Na nesreću po domaćine, a radost po goste, ispuštenu loptu je pokupio Strahinja Stepović (u tom trenutku na poziciji FS) i sa njom pretrčao 75 jardi za tačdaun i konačnu pobedu Kraljeva. Odličnom igrom, kvoterbek Strahinja Stepović je posle uspešne seniorske sezone, još jednom pokazao da veliki potencijal i izuzetan kvalitet u svom uzrastu, lider Kruna koji preuzima odgovornost i povede svoj tim u odlučujućim trenucima.

Ovu, prvu pobedu u Juniorskoj ligi Srbije, mladi igrači Kruna su posvetili nedavno tragično stradalom drugu i saigraču Luki Varevcu.

U juniorskoj ligi se još jednom pokazalo da iskustvo igra veliku ulogu, a veliki broj novajlija u ovom sportu učinio je da igra Divljih veprova ne bude na nivou na kome su je priželjkivali članovi stručnog štaba i navijači Kragujevčana. Prvi izlazak na veliku scenu ovih dečaka nije krunisan pobedom, pa je pred njihovim trenerima zadatak da učine ono što su Kraljevčani uspešno uradili, podignu ekipu posle poraza i pomognu im da izvuku pouke sa vatrenog krštenja i pokušaju tako da se vrate u borbu za plej of.

U sledećem trećem kolu, divizije Jug – Juniorske lige u Američkom fudbalu, sastaju se juniori Čačak Angel Wariorrs i Kragujevac Wild Boars, dok je tim Kraljevo Royal Crowns slobodan.