PREDSTAVLJAMO UČESNIKE JLS: Royal Crownsi – Šest u liniji!

912

Dugo se Krаljevčаni diče svojim juniorskim progrаmom. Dа je već počeo dа dаje rezultаte, pokаzаlа je prethodnа seniorskа sezonа, u kojoj su, i pored stаlnog odlivа kаdrа, sа nekim novim momcimа uspeli dа protutnjаju divizijom „Jug“ i plаsirаju se u elitnu grupu „Centаr“.
Prošle sezone bili su u “grupi smrti“, pa nisu uspeli da se pored Wild Boarsa i Angel Warriorsa izbore za produžetak sezone i posle takmičenja po grupama. Uoči ove, zadesila ih je tragedija, zbog kojih, ako bitate bilo koga iz Kruna koliko igrača ima njihova ofanzivna linija, reći će – šest! Potsetimo, pokojni Luka Varevac, tragično je nastradao na početku ovog pripremnog perioda, baš kada se jednog jutra uputio na trening svog tima. U znak poštovanja prema saigraču, Krune će ovu sezonu igrati sa brojem 65 na kacigi, brojem Luke Varevca.
Treninzi mladih Kruna su tokom leta održavani svakodnevno. Na terenu se radilo pet dana nedeljno, a istovremeno isto toliko u teretani. Jedan dan je bio predviđen za kondicioni trening, a jedan za predavanje. Samo je nedelja bila dan odmora.
Ovakav  tempo je po mišljenju glavnog trenera Viktora Todorovića bio neophodan za dobre rezultate u predstojećoj sezoni.
– U našem timu imamo jedan broj iskusnih juniora koji su već sada prekaljeni igrači američkog fudbala, ali isto tako imamo i dosta novih igrača koji nisu odigrali još ni jednu utakmicu – rekao je Todorović. – Iz tog razloga sam se odlučio da maksimalno iskoristimo letnji period, kako bi na što je moguće većem broju treninga novi momci mogli da što više nauče, a i svi zajedno da se što bolje upoznaju i uigraju. Svakodnevni tempo treninga je bio naporan, ali nam je pomogao i da se izvrši selekcija. Na početku priprema u jednom trenutku smo imali ekspanziju juniora, došlo je mnogo novih momaka, koji su mislili da je ovo pravi sport za njih, ali na žalost mnogi od njih nisu izdržali trening program i odustali su. Pa je tako od preko 40 novih, ostalo samo njih 15, psiho-fizički najjačih mladića. Uveren sam da novih 15 momaka sa preostalim, iskusnim igračima, sada već sačinjavaju jedan dobar tim, čemu smo i težili.
Glavni trener juniora, a do teške povrede sjajni raningbek tima iz Kraljeva, o očekivanjanjima uoči predstojeće sezone kaže:
– U novoj sezoni nas očekuju veliki izazovi. Igraćemo u grupi Jug sa Divljim Veprovima i Anđeoskim Ratnicima, koje su dve veoma dobre juniorske ekipe. Igra se dvokružni sistem, gde nas u grupi očekuju teške utakmice, ali i velika šansa da pokažemo koliko smo naporno trenirali. Verujem u to da se trud i dobar rad isplate, pa zato i verujem u svoj tim i da su naši dometi veliki.
Krune su ovog leta dobile veliku pomoć u sportskoj opremi iz Amerike, kao i veliku stručnu podršku sa novim sportskim direktorom Tod Kluom, ali sigurno je da jedna od najjačih strana kraljevačkih junior jeste odličan timski duh i veliko srce saigrača Luke Varevca.

Sastav juniorskog tima Royal Crownsa:

Kvoterbekovi: Strahinja Stepović (1992), Uroš Ristić (1995).
Ofanzivna linija: Marko Vasović (1993), Filip Aćimović (1994), Aleksandar Rakić (1993), Dušan Radojević (1995), Veljko Rajević (1995), Dušan Petrović (1995), Luka Varevac (1993) .
Raningbekovi: Nemanja Udovičić (1994), Nikola Kovačević (1995), Novak Marković (1995).
Hvatači: Željko Terzić (1993), Lazar Miletić (1993), Aleksa Denović (1995), Nikola Vučetić (1995), Lukić Miloš (1995), Dimitrije Denović (1994), Lazar Milić (1995).

Defanzivna linija: Savo Dragojlović (1995), Jovan Mitrović (1995), Mladen Milićević (1993), Luka Todorović (1995).
Lajnbekeri: Ivan Beloica (1993), Nemanja Gajović (1993), Milivoje Aksentijević (1993), Nenad Viktorović (1995).
Defanzivni bekovi: Igor Đoković (1993), Nikola Vučković (1994), Milan Bukara (1995), Srđan Borisavljević (1993), Nikola Rovčanin (1995).

Stručni štab:
Glavni trener i trener raningbekova: Viktor Todorović. Ofanzivni koordinator i trener kovterbekova i hvatača: Goran Seničić. Defanzivni koordinator i trener defanzivnih bekova i lajnbekera: Ljubodrag Anđelković. Trener ofanzivne  linije: Janko Popović. Trener defanzivne linije: Džoš Hepner. Trener za snagu i kondiciju: Dragan Radivojević.