PREDSTAVLJAMO UČESNIKE JLS: Panterima breme favorita!

623

Aktuelni šampioni i po mnogima najveći favoriti za osvajanje predstojeće Juniorske lige Srbije su Pančevo Panthersi. Ekipa koja je prošle godine, u vrlo zanimljivom finalu savladala kragujevačke Wild Boarse u Kragujevcu (32:31), nije pretrpela prevelike promene, jer većina nosilaca igre koja je osvojila trofej pripada generaciji 1993.
Tačnije, u odnosu na prošlogodišnji šampionski sastav, prestareli su vajdrisiver Ivan Ilijevski i kornerbek Nemanja Jokić, dok su svi ostali u pogonu i ove sezone. To, ali i činjenica da su mnogi već imali priliku da se okušaju i u seniorskom timu Pantera, stavlja ih na vrh liste favorite.
– Prošle godine smo bili šampioni, a ove godine pred nama stoji veliki izazov da odbranimo titulu – rekao je Bojan Kovačević, glavni trener juniorskog tima Pančevo Pantera. – Verujem da to nimalo neće biti lako. Naime, prošle godine ekipe protiv kojih smo igrali, pa i cela javnost koja prati američki fudbal u Srbiji je verovala da smo dobra ekipa i da možemo da doguramo daleko, ali retko ko da možemo i da osvojimo titulu. Tako je definitivno efekat iznenađenja bio na našoj strain, pa smo na tron stigli bez pritiska i uloge favorita.
Na takav tretman Pančevci neće moći da računaju i ove godine. Tim koji ove sezone broji 36 igrača je dodatno podgrejao šampionaska nadanja u pripremnim utakmicama, u kojima je bez većih problema u Mladenovcu izašao na kraj sa kombinovanom ekipom Požarevac/Mladenovac (26:6), a zatim i u Pančevu bez problema savladali aktuelne vicešampione Divlje veprove rezultatom 28:0. Tako su Pančevci od šest mogućih protivnika, u pripremnom periodu već isprašili dva.
– Ove godine, iako smo smo kadrovski mnogo iskusniji i bolji nego prošle, moramo pokazati da smo i mentalno dovoljno jaki da podnesemo težinu koju nosi šampionski pehar i da damo sve od sebe da ga ponovo osvojimo, jer je poznato da svi najjače igraju protiv šampiona.
O dosadašnjem toku priprema, glavni trener juniorskog tima Pančevaca kaže:
– Naš juniorski tim je počeo da se sprema polovinom jula, čim je počeo letnji raspust. Par nedelja su trenirali momci koji su bili u našoj juniorskoj ekipi prošle godine i novajlije. Posle nekoliko sedmica pauze, zbog duge sezone u prvom timu, ovoj grupi su se pridružili i juniori koji su ove godine igrali za prvi tim. Mogu da kažem da su svi, I igrači I treneri, uložili maksimalan trud da ove godine ponovimo rezultat od prošle. Nadamo se da će nam se to i isplatiti i ja lično verujem da možemo stići do finala, ali to i ne čini naš cilj. Odlučio sam da ove godine ne postavljam “sezonske” ciljeve pred svoju ekipu, već će naš zadatak biti da damo sve od sebe u svakoj utakmici i svakom daunu – zaključio je Kovačević.