ALS 2011: Bugari osvojili Drugovac!

750

Prvi turnir u okviru Arena lige Srbije 2011. godine, održan je u Drugovcu kod Smedereva. Na ovom turniru takmičilo se pet ekipa, četiri iz Srbije i jedna iz Bugarske. Upravo su na prvom turniru trujumfovali gosti, ekipa Sofija Bearsa, koja je ostvarila isti skor kao i Sirmium Legionari, ali je u međusobnom skoru bila bolja i odnela ukupnu pobedu

Na ovom turniru viđeno je nekoliko vrlo zanimljivih mečeva, a dva su rešena tek posle produžetaka, od čega je svakako najzanimljiviji bio onaj poslednji odigran na turniru između Bearsa i Legionara, koji je i odlučio ukupnog pobednika. Medvedi su bili snalažljiviji u produžetku i slavili rezultatom 12:6.

Pred oko 200 gledalaca, koliko je pratilo ove mečeve (ne računajući igrače ostalih ekipa) su prvi zvaničan nastup u nekom od takmičenja pod okriljem SAAF-a zabeležili i Golden Bearsi iz Bora, koji su izgubili sva četiri meča od znatno iskusnijih rivala, ali i uključivanjem u takmičenja napravili prvi i najvažniji korak u razvoju kluba.
Inače, Arena liga Srbije 2011. godine zamišljena je kao takmičenje tokom letnjeg perioda između kraja seniorske i početka juniorske lige, a pored turnira u Drugovcu, slede turnir u Boru (07. avgusta) i finalni turnir u Sremskoj Mitrovici (21. avgusta).

Rezultati prvog turnira Arena Lige Srbije 2011:

Požarevac Outlaws : Sofia Bears 10:6
Mladenovac Forestlanders : S Mitrovica Legionari 6:14
Bor Golden Bears : Požarevac Outlaws 0:35
Sofia Bears : Mladenovac Florestlanders 16:2 (produžeci)
S Mitrovica Legionari : Bor Golden Bears 21:6
Mladenovac Forestlanders : Bor Golden Bears 32:7
Požarevac Outlaws : S Mitrovica Legionari 0:35
Bor Golden Bears : Sofia Bears 6:30
Požarevac Outlaws : Mladenovac Florstlanders 6:18
Sofia Bears : S Mitrovica Legionari 12:6 (produžeci)

Ime tima Mečeva Pobeda Poraza

Sofija Bears

4 3 1
Sirmium Legionaries 4 3

1

Mladenovac Forestlanders

4 2

2

Požarevac Outlaws

4 2

2

Bor Golden Bears

4 0

4