U SUSRET SERBIAN BOWL-u: Titula na talonu!

462

Sutra, u nedelju, sa početkom od 17 časova, kreće spuštanje zavese na vrlo uspešnu sezonu Superlige Srbije u američkom fudbalu. Nа terenu će se od 17 čаsovа nаći Divlji veprovi i Vukovi, rivаli koji od 2003. sudаrаju kаcige u borbi zа prestiž i primаt u srpskom fudbаlu.

Ko će u finаlu biti bolji, koncentrisаniji, jаči, videćemo nа stаdionu FK „Sušicа“, а već je mnogo ljubiteljа ovog sportа, igrаčа ostаlih klubovа, pа čаk poneko iz Hrvаtske, nаjаvilo dolаzаk u Krаgujevаc nа svetkovinu аmeričkog fudbаlа. Jedni će nаvijаti zа crno-bele, drugi zа crveno-žute, аli jedno je sigurno – lаko može dа se dogodi dа stаdion u krаgujevаčkom nаselju Aerodrom bude premаli dа primi sve koji bi želeli dа gledаju ovаj duel.

Do prvog kik ofа ostаlo je mаnje od 24 sаtа, pа vаm ovom prilikom prenosimo još nekoliko očekivаnjа igrаčа iz obа tаborа.

Aleksаndаr Ristić nije propustio nijedаn derbi od prethodnih 12.

– Od ovog finala očekujem reprizu drugog kola regularnog dela, kako na terenu tako i van njega, naročito na tribinama gde su toga dana svi uživali. Publika, koja je došla u rekordnom broju da vidi trenutno nešto najbolje od američkog fudbala u Srbiji, kao i igrači i treneri oba tima koje su prepune tribine itekako izmamile da pruže i malo više od svojih trenutnih mogućnosti. Čvrsta i agresivna igra sa obe strane lopte, a opet fer i korektna, tek uz poneku varnicu koja je neizbežna na ovim  napetim mečevima. Kada su sastojci ponovo isti, misllim da nema razloga da recept  opet ne uspe – rekao je popularni Alf.

Kapiten odbrane, Predrag Šćekić, istakao je:

– Veprovi i Vukovi su tokom cele sezone bili favoriti protiv ostalih timova. Nijedan od ova dva tima nije dozvolio iznenađenje i zato smatram da je potpuno zasluženo to što će u velikom finalu odlučivati o prvaku Srbije za 2011. godinu. Siguran sam da će ova utakmica opavdati očekivanja svih ljubitelja američkog fudbala u Srbiji, a i šire. Biće to sudar starih rivala, koji se prilično dobro poznaju, ali sigurno zbog toga neće izostati neizvesnost  koja je oduvek krasila duele dva tima.

Odsustvo Stena Bedvela u finalnom meču, veliki je udarac za Kragujevčane. Zato se i Šćekić slaže da je ovo veliki ispit za odbranu Veprova.

– U prvom delu sezone, posle furioznog početka odbrane i napada došlo je do opuštanja, i umesto da rutinski privedemo meč  kraju, sami smo sebe doveli u nezavidnu situaciju da strepimo za pobedu. Ne verujem da će u finalnom meču biti takvog rezultatskog “odlepjivanja”, jer su se od drugog kola neke stvari promenile. Vukovi su uigraniji, pojačali su se D1 igračem, koji je bio deo njihovog tima i prethodne sezone, a mi moramo da se izborimo sa povredom kvoterbeka Stena Bedvela. Zbog toga će svaki igrač koji obuče dres Wld Boars-a u nedelju, morati da istupi, da bude potpuno skoncentrisan, da da svoj maksimum u svakom segmentu igre, i ako tako uradimo nema razloga za brigu. Verujem u svoj tim, verujem da možemo da nadoknadimo izostanak svakog igrača, da niko nije iznad našeg tima i kolektiva. Verujem da će napad naći načina da uspostavi ritam i da će postizati poene, a nadam se da će odbrana nastaviti sa odličnim partijama koje je pružala tokom cele sezone

Marko Bates, CB Vukova, nominovan za defanzivnog MVP. Odbrana Vukova će u ovom meču biti pod mnogo manjim pritiskom nego što je to bilo u prvom ovosezonskom duelu. Evo šta je Bates rekao:

– Novo finale, sa starim velikim rivalom. Svako finale samo po sebi nosi sa sobom veliki pritisak i odgovornost, posebno ovo kada se igra sa jedinom ekipom od koje smo poraženi ove godine. Činjenica je da smo i mi, ali i Kragujevčani, prinuđeni da igramo u malo drugačijem sastavu nego tokom sezone tako da mislim da su sanse podjednake i siguran sam da je nasa ekipa spremna da se bori do kraja – mislivši na nedostatak Aleksandra Anđelkovića i Ivana Nedeljkovića – Džimija.

Junior Vukova, Filip Stojanović, koji igra na poziciji hvatača, osetiće atmosferu borbe za titulu sa večitim rivalom.

– Biće ovo težak meč, jer je on odraz titule za koju se borimo. Ekipa iz Kragujevca je izuzetno jaka, što su dokazali postignuvši veliki uspeh ulaskom u finale EFAF kupa, ali i Vukovi imaju izuzetnu istoriju i potrudićemo se da ova utakmica bude zanimljiva ljubiteljima američkog fudbala. Utakmica između Veprova i Vukova je uvek bila puna emotivnog naboja i nije kao svaka druga koju igramo u prvenstvu. To sam shvatio od kada sam došao u Vukove. Iako sam najmladji hvatač u ovom velikom klubu, potrudiću se da moj doprinos u igri napada bude veliki i da ću doprineti pobedi. Pozivam navijače da u velikom broju dođu u Kragujevac i odgledaju vrhunsku predstavu, kakvu samo američki fudbal može da pruži.

Potsetimo, ulaz na stadion na sušičkom brdu je 100 dinara.