SRBI U REGIONU: Pola-pola!

540

Polovičan uspeh ostvarili su naši predstavnici u dva regionalna takmičenja tokom prethodnog vikenda. Dok su se dva beogradska tima sa gostovanja u Mađarskoj i Austriji vratili sa ubedljivim pobedama, Pančevci i Klečani nisu bili te sreće.

U okviru Interlige, Plavi zmajevi su, kao što se i očekivalo, lako izašli na kraj sa Sent polten Invadersima, pobedivši ih na njihovom terenu rezultatom 34:0. Iste sreće, u istom takmičenju, nisu bili Panteri na svom terenu, kao ni Vitezovi u Budimpešti. Panteri su prepustili prvu poziciju Gjor Sharksima, jer su na svom terenu doživeli poraz 25:34 (0:0, 7:14, 18:7, 0:13), iako su uoči poslednje deonice vodili.

U neku ruku, ovakav ishod je odgovarao i Panterima i Zmajevima, jer su osvajanjem druge i treće pozicije, osigurali međusobni duel u polufinalu, tako da u finišu sezone neće morati nijedan tim da se iscrpljuje eventualnim putovanjem. Takođe, sjajna je stvar što će srpski fudbal imati jednog predstavnika u finalu novoosnovanog takmičenja.

Klečani nisu imali sreće protiv Kauboja iz Budimpešte. Iako su na poluvremenu imali prednost 21:9, nisu izdržali do kraja, pa je plej of ostao samo san za ekipu koja je prošle godine osvojila Čelendž kup.  Vitezovi su nastupili sa samo 21 igračem, pa je umor učinio svoje pa su Kauboji na kraju slavili rezultatom 32:27 (6:0, 3:21, 0:0, 23:6). Zbog ovog poraza, Klečani su završili takmičenje na petoj poziciji, ispred Invadersa.

Još jedna srpska ekipa učestvovaće u finalu regionalnog takmičenja. Vukovi iz Beograda su trijumfom u Budimpešti nad Vulvsima obezbedili da i ove sezone budu učesnici CEFL bowla. Po drugi put ove sezone su pobedili godinama najjaču mađarsku ekipu rezultatom 45:27  (20:7, 6:6, 12:6, 7:8) pa su sa skorom 4-1 ponovo izbili na vrh tabele Lige Centralne Evrope (CEFL).