SRBI U REGIONU: Dupli program u Budimpešti

536

Tokom predstojećeg vikenda, u kome nema mečeva u Superligi, već će vladati zatišje pred budu pažnja javnosti biće usmerena na učešće srpskih timova u regionalnim takmičenjima (CEFL i INTERLIGI). Zanimljivo je što će istog dana u Budimpešti na teren izaći dva srpska tima, Vukovi i Vitezovi, koji će u dva različita takmičenja pokušati da trijumfuju protiv mađarskih ekipa.
Posle iznenađujućeg poraza u Ljubljani od Silverhawksa (49:42), prvog ove sezone u okviru Lige Centralne Evrope, Vukovi će pokušati da se iskupe na drugom teškom gostovanju koje ih očekuje u Budimpešti (13 časova), gde će izaći na megdan Vulvsima.
U prvom ovosezonskom meču, Vukovi su lako izašli na kraj sa imenjacima (28:3), ali su svesni da ih u revanšu očekuje teži posao. Zanimljivo je da Mađari nisu uspeli da slave u međuosobnim obračunima od 2007. godine, pa se naš tim nada u nastavak tradicije. Iako ekipa iz glavnog grada našeg severnog suseda traži šansu u činjenici da su Slovenci načeli naš tim, Beograđani ulaze u ovaj meč znatno snažniji, jer će u u svom sastavu imati dvojicu prekaljeni i izuzetno bitnih igrača, OL Petra Vitorovića i CB Ivana Nedeljkovića, koji nisu igrali u Ljubljani.
Čim se završi taj meč, odmah posle duela imenjaka, na teren od 16 časova izlaze i Klek Knightsi, koji će u okviru ove godine oformljene Interlige pokušati da dođu do pobede nad Kaubojima, ekipi koja je imala prilike da igra i CEFL. O tom meču nam je trener Vitezova Željko Đajić rekao:
– Ovaj meč je za nas biti ili ne biti. Usresredili smo svu snagu na ovaj meč i dobro smo se pripremili tokom poslednje dve sedmice. Imali smo vikend pauze, zbog neigranja utakmice sa Požarevljanima, pa smo neplaniranu pauzu iskoristili da uigramo neke taktičke varijante za Kauboje. U Budimpešti imamo samo jedan cilj, a to je pobeda. Takođe, i domaćinu je trijumf imperativ, ali se svi u klubu nadamo da ćemo mi biti ti koji će uspehom u ovom meču obezbediti plasman u polufinale ovog takmičenja.
Bitan meč će ovog vikenda odigrati i Pančevo Panthersi, koji dan kasnije    od 16,30 na svom terenu dočekati Gjor Šarkse u bici za prvo mesto Interlige. J edine dve ekipe bez poraza (obe ekipe imaju skor 3-0) će u nedelju ostaviti iza sebe poraženu ekipu i ući u plejof sa prve pozicije. Svakako, Panterima je jedno od prva dva mesta zagarantovano, ali je svakako imperativ pobede uvek prisutan kada su Panteri u pitanju. Treba napomenuti da je ekipa Gyor Sharks-a u poslednjem kolu uspela da pobedi ekipu Budapest Cowboys-a rezultatom 9:6. To svakako govori da je reč o ozbiljnoj ekipi, koja je bar prema prikazanoj igri ove godine, preferirala igru po zemlji. Panteri su trenutno prema poen razlici najbolja odbrana u Superligi Srbije, a ni u Interligi se protivnici nisu naigrali, tako da se očekuje nastavak sjajnih igara momaka iz odbrane.
Zanimljivo je da će se finale Interlige igrati u Budimpešti.