Imperativ Indijanaca protiv Imperatora!

580

Posle velikog zapleta u prošlom kolu Indiansi su i pored poraza od Kleka i dalje u igri za jedno mesto u plejofu. Ekipe Indiansa i Imperatora do sada se nisu sastajale i ovo će biti prilika za prvo odmeravanje snaga sa jedne strane, ekipe koja se bori za mesto u plej ofu i kojoj je meč od velike važnosti i sa druge strane ekipe koja je izgubila sve šanse za plejof i koja će igrati rasterećeno.
– Iako ulazimo u, za nas, poslednje kolo seniorskog takmičenja bez ikakvog rezultatskog imperativa smatram da je utakmica sa Indiansima odlična prilika da se nastavi napredak mladih igrača koji su u prošlom kolu zabeležili i prvu pobedu. To iskustvo će biti od izuzetne važnosti kada većina momaka iz ovog tima budu igrali juniorsko takmičenje jesenas. Indiansi su se ove godine pojačali i trkačem iz SAD, koji je već u prvim utakmicama pokazao da ima kvalitet, što će nam dodatno otezati postizanje našeg cilja, a to je da iznenadimo Indianse na našem terenu.
Osvrnuo se Žarko Simović i na uspeh u prethodnom kolu protiv Odmetnika, kada su se videli prvi pravi znaci života Imperatora.
– U prethodnom kolu protiv ekipe Odmetnka smo uspeli da konsolidujemo odbranu, koja je po prvi put ove sezone odigrala na nivou koji se očekuje od njih. Nadamo se da će tako biti i u nedelju sa Indiansima. Što se tiče napada, može se reći da smo do sada bili prilično jalovi i nedisciplinovani, jer uprkos velikom broju osvojenih jardi nismo to pretvorili u poene, usled kazni i velikog broja izgubljenih lopti. Ovo je donekle očekivano, jer se radi o veoma mladom i neiskusnom timu, koji napreduje iz utakmice u utakmicu. Indiansi imaju imperativ pobede u Nišu jer im od toga direknto zavisi plasman u plej of, tako da bih im prepustio ulogu favorita u ovoj utakmici, dok će naš fokus biti da odigramo najbolje spram svojih trenutnih mogućnosti i onda ćemo videti da li je to dovoljno za iznenađenje.’
Za razliku od ekipe Indiansa, koja se nije sastajala sa ekipom Imeratora, neki igrači Indiansa jesu. Ivo Puljizević FB i WR, pojačanje Indiansa iz novosadskih Dukesa ima iskustva sa ekipom iz Niša:
– Dug je put od Novog Sada preko Inđije i onda na sam jug naše države. Već sam igrao jednom protiv Niša, ali dok sam bio u Vojvodama. Znam da ekipa čije boje sada nosim može i mora da pobedi i ostvari željeni cilj. Momci su me na poslednjoj utakmici stvarno iznenadili. Do sada je uvek bio prisutan timski duh, ali je u poslednjoj utakmici pobedio. Svi su dali svoj maksimum i ostavili srce na terenu. Sada nam ostaje samo jedno, pobeda. Ekipa Niša jeste poslednja na tabeli Divizije Jug, ali isto tako sam kroz sportski zivot naučio da nikada ne treba proglasiti pobedu pre nego što se utakmica ne završi. Znamo šta hoćemo – Indiansi putuju u Niš da sruše Imperiju.