EFAF KUP: Veprovi sa navijačima u Francusku!

509

Za istorijski plasman u polufinale EFAF kupa Divlji veprovi su se izborili u Hohenemsu, bez podrške svojih navijača koji im, kako sami tvrde, ulivaju dodatnu dozu adrenalina. Iako ni u ovom meču neće biti domaćini u evropskom takmičenju, ovo puta će im biti znatno lakše u polufinalnom susretu sa francuskim Crnim panterima, koji se igra u subotu, 28. maja, od 18 časova.
Naime, uprava Veprova je obezbedila i autobus za navijače, pa će imati veliku podršku na stadionu Joseph Moynat u Thonon les Bains-u.
– U saradnji sa Skupštinom grada Kragujevca uspeli smo da obezbedimo odlazak autobusa navijača na utakmicu. Ovo je prvi put da na evropskom gostovanju jedan srpski tim u američkom fudbalu ima ovoliku podršku i siguran sam da će to puno značiti našim igračima – rekao je predsednik Veprova Nemanja Čalija.
Igrači Divljih veprova uputiće se u četvrtak u 15 časova ka Tononu, a tri sata kasnije navijački karavan kreće na evropsku avanturu. Oni se neće, poput igrača, zaputiti direktno u Francusku, već će iskoristiti priliku za obilazak najlepših gradova Evrope. Prva destinacija je svetski grad mode Milano, gde će prenoćiti u elitnom hotelu, nadomak stadiona „San Siro”, potom evropska prestonica Ujedinjenih Nacija – Ženeva, zatim prelepi gradić na Ženevskom jezeru – Tonon, a u povratku i poznati trgovački centar – Trst.
– Godinama unazad naša publika nam pruža fantastičnu podršku, pa smo ovim putovanjem želeli da im se na neki način odužimo. Žao mi je što nismo uspeli da obezbedimo i više autobusa, jer je interesovanje za ovu utakmicu bilo zaista ogromno. Za samo nekoliko časova smo popunili autobus, a potom su stizali pozivi, ne samo iz Kragujevca, već iz čitave Srbije, ali nažalost mesta više nije bilo – istakao je Čalija