SEVER: Mamuti za overu plej ofa, Grofovi za čast

594

Da bi i teoretski odagnali svaku sumnju u plasman u razigravanje Superlige Srbije, najmlađi klub u Srbiji, Mamuti iz Kikinde, moraće da se izbore sa najstarijim – Sirmium Legionarima. Uoči poslednjeg kola i ukrštanja sa divizijom Jug, Mamuti bi osvojili dovoljan broj bodova, sa kojima bi u Jagodinu mogli da putuju kao na ekskurziju. Meč se igra na stadionu FK „ŽAK“, sa početkom od 15 časova.
– Očekujem zanimljivu utakmicu sa dosta poena i nadamo se pobedi koja bi nam zagarantovala prolazak u plej of – rekao je Aleksandar Simulov, kornerbek Mamuta – Kao mlad klub, radujemo se svakom novom meču, jer više utakmica u našem slučaju znači i više iskustva! Mislim da je ekipa i fizički i psihički spremna za predstojeći meč i novu pobedu, ali nikako ne smemo poceniti Legionare koji su najstariji klub, pa samim tim imaju i igrače sa puno iskustva.
Desni gard Mamuta Igor Knežev smatra da je njegov tim dodatno motivisan posle velike pobede u Subotici.
–  Ubeđen sam da će cela ekipa dati svoj maksimum, jer nas pobeda protiv ekipe Legionara vodi u plejof, koji je za nas na startu sezone bio samo san. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, pobeda će biti zagarantovana pred punim tribinama u Kikindi.”
Sa druge strane Legionari su već izgubili sve šanse za plej of, baš kao i Grofovi iz Novog Kneževca koji će na svom terenu dočekati Spartance iz Subotice na svom stadionu FK “Obilić” (15,30 časova).
– Nadam se dobroj utakmici  i fer i korektnoj borbi. Iako smo izgubili šanse da se nađemo u plej ofu, protiv Subotičana imamo jak motiv da dokažemo sebi da znamo da igramo fudbal i da rezultati od  prošle godine nisu slučajnost. Iskoristićemo i to da igračima koji nisu ove sezone imali veću minutažu dobiju šansu i dokažu da na njih možemo računati i u budućnosti, a tu pre svega mislim na kvoterbeka Nebojšu Kanižaja, koji je bio učesnik baražnog meča sa Francuzima.- istakao je predsednik i glavni trener Grofova Dušan Perišić, na koga se nadovezao DT Vladimir Pavlov. – Subotica iam jak tim i poštujem ih, ali verujem u moju ekipu da ćemo se boriti do samog kraja utakmice. Naravno, nadam se pobedi.