Kragujevački ispit Zmajeva

516

Ovog vikenda, osim duela 5. kola u divizijama Sever i Jug, u Kragujevcu će biti odigran i premijerni meč 6. kola Centra, u kome će se sastati domaći Divlji veprovi i Plavi zmajevi iz Beograda. Razlog je jednostavan, Veprove sledećeg vikenda očekuje meč polufinala EFAF kupa, pa će stadion FK “Sušica” biti poprište duela u subotu, od 16 časova.
Veprove poslednjeg vikenda maja očekuje najveći ispit u dosadašnjoj istoriji srpskog klupskog fudbala, polufinalni susret EFAF kupa sa Crnim Panterima u francuskom gradiću na Ženevskom jezeru – Tononu, pa žele da održe dobru formu pred ovaj duel.
– Kroz desetak dana Divlji veprovi će se naći na najvećem ispitu do sada, ali pre toga nas u domaćem prvenstvu očekuje utakmica sa Plavim zmajevima, utakmica u kojoj ne kidišemo na pobedu već na potpunu dominaciju na terenu koja će nam doneti dobar zamajac za polufinale EFAF kupa. Bojim se da će Zmajevi biti žrtve stanja uma u koje igrači moraju zaći kako bi u Francuskoj pokazali celoj Evropi da se sa Srbijom ne vredi šaliti. Navijači Divljih veprova će imati priliku da na utakmici protiv Zmajeva osete deo te energije. Kragujevac će iz utakmice izaći bez primljenog poena, a sa druge strane postići će mnogo istih, jer od subote pa do kraja ovog ciklusa pobeda, Veprovi će stići u velikom stilu! – smatra Darko Cvetković, defanzivni bek Kragujevčana.
Divlji veprovi su neporaženi u poslednje tri godine u Srbiji, imaju fantastičan niz od 28 pobeda i nadaju se da će novim trijumfom overiti prvo mesto.
– Naša očekivanja su kao i uvek ista, trudićemo se da što bolje odigramo utakmicu, sa što manje grešaka. Što se tiče odbrane, nastojaćemo da kao i u dosadašnjim utakmicama damo svoj maksimum, kako bi dali napadu bolju poziciju za poentiranje. Sve u svemu nadam se da će nas publika kao i uvek podržati i doći u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da pružimo dobru utakmicu i nastavimo niz pobeda – poručuje Milan Marjanović, lajnbeker Veprova.
Biće ovo i veliki test za Blu dragonse, koji su trenutno četvrti na tabeli, ali ih u poslednja dva kola očekuju mečevi sa Veprovima i Vukovima, dve prvoplasirane ekipe, a jedan trijumf im garantuje plasman u predstojećem plej ofu.
– U utakmicu ulazimo bez nekoliko standardnih prvotimaca koje su sprečile povrede. Idemo na noge najboljem timu u regionu, ali nećemo se predati bez borbe. I pored apsolutne dominacije koju Veprovi pokazuju na terenu, pravo je zadovoljstvo izaći im na megdan i odmeriti snage sa njima. Jedno je sigurno, kao i uvek do sada, svi koji dođu na stadion imaće priliku da uživaju u izvanrednoj fudbalskoj predstavi – obećava Marko Popović, levi tekl Zmajeva.